Pittige pompoensoep met kokosmelk

Voorgerecht/lunch

4 personen

299 kcal per persoon

25 min bereidingstijd

 

 

Op zoek naar een lekker recept voor een frisse soep? Maak binnen 5 stappen deze heerlijke pittige pompoensoep met kokosmelk. Deze pompoensoep is ook goed te serveren in glaasjes voor tijdens een borrelavondje met vrienden!

Ingrediënten

      • 1 pompoen
      • 3 cm verse gember
      • 2 el olijfolie
      • 2 uien
      • 1.5 el sambal oelek
      • 400 ml kokosmelk
      • 1 groentebouillonblokje
      • 4 el plantaardig naturel kokosof
      • 8 takjes koriander

Zo maak je het

1. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees (met schil) in stukjes van 2 cm. Schil de gember en snijd in plakjes. Snipper de ui.

2. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, gember en sambal 3 min. Voeg de pompoen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee.

3. Schenk er 800 ml water en de kokosmelk bij. Voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken tot de pompoen gaar is.

4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer./span>

5. Verdeel de pompoensoep over de borden. Schep er met een draaiende beweging een lepel plantaardig naturel kokos op en garneer met de koriander.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1196
        • Koolhydraten: 48 g
        • Eiwitten: 16 g
        • Vetten: 100 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 299
        • Koolhydraten: 12 g
        • Eiwitten: 4 g
        • Vetten: 25 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....