Pompoencurry met kip en rijst
2 personen
375 kcal per persoon
15 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
- 250 g kipfilet
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 tl kerriepoeder
- 500 g pompoen
- 250 sperziebonen
- 100 ml kookzuivel
- 400 g bloemkoolrijst
Zo maak je het
1 Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snipper hierna de uien en teentjes knoflook.
2. Verwarm de olie in een pan. Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg hierna de kip, kerriepoeder en kurkuma toe en bak dit voor 4 minuten. Voeg als laatste de pompoenstukjes, sperziebonen, kookzuivel en 50 ml water toe. Laat dit op laag vuur zo’n 8 minuten inkoken tot de groenten gaar zijn. Breng de curry op smaak met peper en zout.
3. Ondertussen kan je een andere pan met water koken . Voeg de bloemkoolrijst toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Serveer de bloemkoolrijst met de pompoencurry in een diep bord.
Voedingswaarde 2 porties
-
-
-
- Kcal: 750
- Koolhydraten: 42 g
- Eiwitten: 8 g
- Vetten: 30 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 375
- Koolhydraten: 21 g
- Eiwitten: 76 g
- Vetten: 15 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...