Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta
4 personen
425 kcal per persoon
30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
-
- 100 g quinoa
- 400 g broccoli
- 2 aubergines
- 50 ml olijfolie
- 50 g ongezouten gemengde noten
- 100 g feta
- 3 el vinaigrettes
-
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 200ĀŗC. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2. Snijd intussen de broccoli en aubergine in plakken van 1 cm dik. Meng de aubergine met een paar eetlepels olijfolie en bestrooi met zout. Leg de plakken aubergine op een bakplaat en schuif hoog in de oven.
3. Leg de plakken broccoli op de andere bakplaat en schuif in de oven. Rooster de groenten in 20-30 minuten goudbruin. Keer de aubergine tussendoor om.
4. Neem de gegrilde groenten uit de oven en laat even afkoelen. Hussel de groenten in een grote schaal om met de quinoa, noten en feta en breng op smaak met zout en peper. Serveer de dressing er apart bij.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1700
- Koolhydraten: 88 g
- Eiwitten: 56g
- Vetten: 116 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 425
- Koolhydraten: 22 g
- Eiwitten: 14 g
- Vetten: 29 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...
Meerzadenkrokantje met brie en honing
Lunch/Brunch 4 personen 326 kcal per persoon 30...
Bruschetta met tomaat en gefrituurde basilicum
Voorgerecht 4 personen 320 kcal per persoon 30...