Rode bieten hummus

Tussendoortje

1 portie

146 kcal

5 min bereidingstijd

 

 

Hummus is toch één van de meest lekkere spread voor op een broodje of cracker. Het klaarmaken van hummus is helemaal niet moeilijk! Binnen 5 minuten kan je met dit recept een heerlijke hummus klaarmaken.

Ingrediënten

  • 200 g gekookte bieten
  • 250 g kikkererwten
  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tahini
  • 4 el citroensap
  • snufje peper en zout

Zo maak je het

1. Pureer de teentjes knoflook en bieten met een staafmixermolen.

2. Laat de kikkererwten uitlekken en doe deze ook in de staafmixermolen. Draai dit voor ongeveer 5 minuten tot een gladde massa.

3. Voeg vervolgens de olijfolie, tahini, komijn en citroensap toe en draai nog 1 minuut.

4. Voeg hierna peper en zout naar smaak toe en serveer de hummus in een bakje.

Voedingswaarde 5 porties

  • Kcal: 730
  • Koolhydraten: 60 g
  • Eiwitten: 25 g
  • Vetten: 40 g

Voedingswaarde per portie

  • Kcal: 146
  • Koolhydraten: 12 g
  • Eiwitten: 5 g
  • Vetten: 8 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....