Rode bieten hummus
Tussendoortje
1 portie
146 kcal
5 min bereidingstijd
Hummus is toch één van de meest lekkere spread voor op een broodje of cracker. Het klaarmaken van hummus is helemaal niet moeilijk! Binnen 5 minuten kan je met dit recept een heerlijke hummus klaarmaken.
Ingrediënten
- 200 g gekookte bieten
- 250 g kikkererwten
- 2 gepelde teentjes knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el olijfolie
- 2 el tahini
- 4 el citroensap
- snufje peper en zout
Zo maak je het
1. Pureer de teentjes knoflook en bieten met een staafmixermolen.
2. Laat de kikkererwten uitlekken en doe deze ook in de staafmixermolen. Draai dit voor ongeveer 5 minuten tot een gladde massa.
3. Voeg vervolgens de olijfolie, tahini, komijn en citroensap toe en draai nog 1 minuut.
4. Voeg hierna peper en zout naar smaak toe en serveer de hummus in een bakje.
Voedingswaarde 5 porties
- Kcal: 730
- Koolhydraten: 60 g
- Eiwitten: 25 g
- Vetten: 40 g
Voedingswaarde per portie
- Kcal: 146
- Koolhydraten: 12 g
- Eiwitten: 5 g
- Vetten: 8 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...