Romige spaghetti met prei en artisjok
4 personen
555 kcal per persoon
15 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- 300 g volkoren spaghetti
- 2 tenen knoflook
- 2 el milde olijfolie
- 800 g gesneden prei
- 1 el gedroogde tijm
- 390 g artisjokken in blik
- 2 (middelgrote) eieren
- 150 g Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt
-
Zo maak je het
1. Kook de spaghetti tot deze beetgaar is en snij ondertussen de knoflooktenen fijn.
2. Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak vervolgens de fijngesneden knoflook gedurende 1 minuut op laag vuur. Voeg de prei en tijm toe aan de pan en bak ze op de laag tot middelhoog vuur gedurende 10 minuten.
3. Open het blik artisjokken en laat deze uitlekken. Snijd deze daarna fijn. Klop de eieren in een aparte kom los en meng 2/3 deel van de kaas erdoorheen. Breng eventueel op smaak met peper.
4. Giet de spaghetti af en vang een kopje van het kookwater op. Doe de pasta terug in de pan en zet het vuur laag. Voeg de prei en artisjok toe en roer alles goed door. Giet dan het ei-kaasmengsel erbij en blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Bestrooi het gerecht met de resterende kaas en breng op smaak met eventueel peper en zout.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 2220
- Koolhydraten: 244 g
- Eiwitten: 116 g
- Vetten: 76 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 555
- Koolhydraten: 61 g
- Eiwitten: 29 g
- Vetten: 19 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...