Romige spaghetti met prei en artisjok

Diner

4 personen

555 kcal per persoon

15 min bereidingstijd

 

 

Met deze spaghetti heb jij binnen no-time een heerlijk, smeuïg gerecht op tafel staan. Dankzij de prei en de artisjok is de spaghetti ook nog eens gezond en erg voedzaam. Bon appétit!

Ingrediënten

      • 300 g volkoren spaghetti
      • 2 tenen knoflook
      • 2 el milde olijfolie
      • 800 g gesneden prei
      • 1 el gedroogde tijm
      • 390 g artisjokken in blik
      • 2 (middelgrote) eieren
      • 150 g Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt

Zo maak je het

1. Kook de spaghetti tot deze beetgaar is en snij ondertussen de knoflooktenen fijn.

2. Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak vervolgens de fijngesneden knoflook gedurende 1 minuut op laag vuur. Voeg de prei en tijm toe aan de pan en bak ze op de laag tot middelhoog vuur gedurende 10 minuten.

3. Open het blik artisjokken en laat deze uitlekken. Snijd deze daarna fijn. Klop de eieren in een aparte kom los en meng 2/3 deel van de kaas erdoorheen. Breng eventueel op smaak met peper.

4. Giet de spaghetti af en vang een kopje van het kookwater op. Doe de pasta terug in de pan en zet het vuur laag. Voeg de prei en artisjok toe en roer alles goed door. Giet dan het ei-kaasmengsel erbij en blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Bestrooi het gerecht met de resterende kaas en breng op smaak met eventueel peper en zout.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 2220
        • Koolhydraten: 244 g
        • Eiwitten: 116 g
        • Vetten: 76 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 555
        • Koolhydraten: 61 g
        • Eiwitten: 29 g
        • Vetten: 19 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....