Rundercarpaccio

Voorgerecht

1 portie

270,65 kcal

10 min

Carpaccio is van oorsprong een Italiaans voorgerecht dat je gemakkelijk kunt klaarmaken. Daarnaast is het ook erg lekker en gezond.

Ingrediënten

  • 300 g rundvlees, in flinterdunne plakjes
  • 80 g rucola
  • 80 g Parmezaan schilfers
  • peper
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen

Zo maak je het

1.Verdeel de carpaccio over de borden.

2. Leg de rucola in het midden van de borden.

3. Strooi de Parmezaanse kaas over de borden.

4. Voeg peper, zout en olijfolie naar smaak toe.

5. Snij de citroen doormidden en presenteer deze naast de carpaccio.

Voedingswaarde (4 porties)

  • Kcal: 1082,6
  • Koolhydraten: 6,8 g
  • Eiwitten: 96,04 g
  • Vetten: 75,44 g

Voedingswaarde 1 portie

  • Kcal: 270,65
  • Koolhydraten: 1,7 g
  • Eiwitten: 24,01 g
  • Vetten: 18,86 g
Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Lunch 1 portie 265 kcal 30 min bereidingstijd    Altijd zelf teriyaki willen maken? Met het recept van deze week maak je een heerlijke Oosterse versie van zalm met zelfgemaakte teriyaki.  Ingrediënten 4 zalmfilets(op huid) 75 ml soyasaus 75 ml water een...

Volkoren clubsandwich

Volkoren clubsandwich

Lunch 1 portie 435 kcal 15 min bereidingstijd     Voor deze week hebben we de ideale lunchtip. Een volkoren clubsandwich met kipfilet sla en ei. Smullen maar! Ingrediënten 2 scharreleieren 6 sneetjes volkorenbrood 65 gram verse groentespread (paprika-wortel)...

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Tussendoortje 1 portie 146 kcal 5 min bereidingstijd    Hummus is toch één van de meest lekkere spread voor op een broodje of cracker. Het klaarmaken van hummus is helemaal niet moeilijk! Binnen 5 minuten kan je met dit recept een heerlijke hummus...