Rundercarpaccio

Voorgerecht

1 portie

270,65 kcal

10 min

Carpaccio is van oorsprong een Italiaans voorgerecht dat je gemakkelijk kunt klaarmaken. Daarnaast is het ook erg lekker en gezond.

Ingrediënten

  • 300 g rundvlees, in flinterdunne plakjes
  • 80 g rucola
  • 80 g Parmezaan schilfers
  • peper
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen

Zo maak je het

1.Verdeel de carpaccio over de borden.

2. Leg de rucola in het midden van de borden.

3. Strooi de Parmezaanse kaas over de borden.

4. Voeg peper, zout en olijfolie naar smaak toe.

5. Snij de citroen doormidden en presenteer deze naast de carpaccio.

Voedingswaarde (4 porties)

  • Kcal: 1082,6
  • Koolhydraten: 6,8 g
  • Eiwitten: 96,04 g
  • Vetten: 75,44 g

Voedingswaarde 1 portie

  • Kcal: 270,65
  • Koolhydraten: 1,7 g
  • Eiwitten: 24,01 g
  • Vetten: 18,86 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Karamel en zeezout fudge

Tussendoortje 16 stukjes 95 kcal per stuk 30 min bereidingstijd    Het tussendoortje van deze week is de karamel zeezout fudge. Een tussendoortje dat ook nog eens laag aantal calorieën...

Stoofpotje

Avondeten 4 personen 292 kcal per persoon 45 min bereidingstijd     De winterse dagen zijn begonnen en daar hoort ook een heerlijk stoofpotje bij. De stoofpot is gemaakt van rundvlees en...

Vegan broccoliquiche

Avondeten 4 personen 585 kcal per persoon 50 min bereidingstijd     Heb je even iets meer tijd en zin in een gezonde quiche? Maak met het recept van deze week een broccoli quiche dat ook...