Salade met geroosterde biefstuk en tomatendressing
Lunch
4 personen
310 kcal per persoon
30 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- 3 biefstukken
- 1 teentje knoflook (gehalveerd)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 5 eetlepels olijfolie
- 4 zongedroogde tomaatjes (op olie)
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 zak rucola
- 2 stronkjes witlof
-
Zo maak je het
1. Dep de biefstukken goed droog met keukenpapier en wrijf ze rondom in met 1⁄2 teentje knoflook, de oregano, 1 theelepel olijfolie, zout en peper. Dek af en laat staan tot later gebruik.
2. Pureer met een staafmixer de tomaatjes met de overige knoflook, de overige olijfolie en de azijn tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met zout en peper.
3.Haal de witlofblaadjes los. Meng de rucola en witlof met de dressing en verdeel over 4 grote borden. Rooster de biefstukken op de barbecue 1-2 minuten per kant. Laat het vlees circa 2 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in plakjes./span>
4. Verdeel de plakjes biefstuk over de salade en maal wat peper erover. Serveer direct. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1240
- Koolhydraten: 44g
- Eiwitten: 100 g
- Vetten: 68 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 310
- Koolhydraten: 11 g
- Eiwitten:25 g
- Vetten: 17 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...