Salade met geroosterde biefstuk en tomatendressing

Lunch

4 personen

310 kcal per persoon

30 min bereidingstijd

 

 

Biefstuk in je salade is altijd een goed idee. Maak dit saladerecept met geroosterde biefstuk en witlof voor de lunch of als bij- of hoofdgerecht tijdens een heerlijke lente- of zomerdag!

Ingrediënten

      • 3 biefstukken
      • 1 teentje knoflook (gehalveerd)
      • 1 theelepel gedroogde oregano
      • 5 eetlepels olijfolie
      • 4 zongedroogde tomaatjes (op olie)
      • 2 eetlepels balsamicoazijn
      • 1 zak rucola
      • 2 stronkjes witlof

Zo maak je het

1. Dep de biefstukken goed droog met keukenpapier en wrijf ze rondom in met 1⁄2 teentje knoflook, de oregano, 1 theelepel olijfolie, zout en peper. Dek af en laat staan tot later gebruik.

2. Pureer met een staafmixer de tomaatjes met de overige knoflook, de overige olijfolie en de azijn tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met zout en peper.

3.Haal de witlofblaadjes los. Meng de rucola en witlof met de dressing en verdeel over 4 grote borden. Rooster de biefstukken op de barbecue 1-2 minuten per kant. Laat het vlees circa 2 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in plakjes./span>

4. Verdeel de plakjes biefstuk over de salade en maal wat peper erover. Serveer direct. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1240
        • Koolhydraten: 44g
        • Eiwitten: 100 g
        • Vetten: 68 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 310
        • Koolhydraten: 11 g
        • Eiwitten:25 g
        • Vetten: 17 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Aardappelbroodjes

Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per portie 45 min. bereiden 18 min. oventijd 3 uur 30 min. wachten    De restjes worden de ster van een nieuwe maaltijd. Deze aardappelbroodjes zijn...

Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing

Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Peanuts, deze noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing! Ingrediënten 2 tenen knoflook 25 g verse gember 5...

Toast met cottagecheese, avocado en ei

Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Begin je dag gezond en origineel met deze combinatie van toast, cottagecheese, avocado en ei. Ingrediënten 1 rode ui 2 el...