Salade met groene appel, gerookte zalm en croutons
4 personen
245 kcal per persoon
10 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 2 stengels bleekselderij
- 2 bosuitjes
- 1 friszure appel
- 100 g gerookte zalm
- 100 g eikenbladslamelange
- 2 el rodewijnazijn
- 1 el gedroogde tijm
- 8 tl extra vierge olijfolie
-
Zo maak je het
1. Maak de croutons: rooster de sneetjes brood in de broodrooster en snijd in blokjes van ca. 1½ cm. Bewaar in een afgesloten bakje.
2. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de zalm in reepjes van een ½ cm. Meng de bleekselderij, bosui, appel, zalm en slamelange en bewaar in de afsluitbare lunchtrommel of -pot.
3. Meng de rodewijnazijn en olie tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar in een apart bakje.
4. Maak de salade ter plekke: meng de salade met de dressing en de croutons.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 980
- Koolhydraten: 80 g
- Eiwitten: 40 g
- Vetten: 52 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 245
- Koolhydraten: 20 g
- Eiwitten: 10 g
- Vetten: 13 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...