Salade van ananas en gamba’s met gefrituurde eiermie

Lunch

4 personen

415 kcal per persoon

25 min bereidingstijd

 

 

Een heerlijke verse, oosterse salade als lunch. De gefrituurde mie zorgt ervoor dat er een krokante bike te vinden is in deze salade. Met wat pepers of chili is deze salade zo pittig te maken als dat jij dat zelf lekker vindt. De komkommers en ananas maken deze salade zo heerlijk fris!

Ingrediënten

      • 100 g eiermie
      • 200 g sugarsnaps
      • 1 komkommer
      • een halve ananas
      • 20 grote garnalen
      • 0.5 tl chilipoeder
      • 1 el olijfolie
      • frituurolie
      • 1 bosje verse munt
      • 1 rode peper

    Ingrediënten dressing

    • 2 eetlepels limoensap
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel wittewijnazijn
    • 1 eetlepel gembersiroop
    • 2 theelepels Thaise vissaus

Zo maak je het

1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken en dep goed droog.

2. Blancheer de sugarsnaps circa 4 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel koud.

3.Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Meng de komkommer met de sugarsnaps en ananas.

4.Bestrooi de gamba’s met chilipoeder en bestrijk ze met de olijfolie. Verhit een grillpan en gril hierin de garnalen om en om in circa 4 minuten gaar.

5. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng door de ananassalade. Breng eventueel op smaak met extra vissaus.

6. Verhit de frituurolie en frituur hierin de mie als kleine nestjes in circa 30 seconden knapperig bruin. Laat uitlekken en schep op een bord.

7.Verdeel de salade over 4 kommen. Serveer de mienestjes erbij of breek over de salade. Bestrooi met de munt en rode peper.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1260
        • Koolhydraten:140 g
        • Eiwitten: 80 g
        • Vetten: 80 g g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 415
        • Koolhydraten: 35 g
        • Eiwitten: 20 g
        • Vetten: 20 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....