Shakshuka
Lunch
1 portie
173 kcal
25 min
In het Midden-Oosten is dit gerecht heel erg populair, meestal wordt dit gerecht ook met platbrood geserveerd. Je kunt zelf bepalen hoe spicy je het gerecht klaarmaakt. Begin jouw dag met een stevig ontbijt. Je kunt dit eiwitrijke gerecht ook na een (kracht)training goed gebruiken!
Ingrediënten
- 1/3 el paprikapoeder
- 10 g bieslook
- 4 eieren
- 2 hele tomaten
- 1 el kokosolie
- 1 tl komijn
- 1/8 tl cayenne
- 2 uien
- 3 paprika’s
- 20 g knoflook
- 220 g champignons
Zo maak je het
1. Snijd alle groente in kleine stukjes.
2. Fruit de knoflook en ui in een pan.
3.Voeg na 2 a 3 minuten de paprika’s en champignons toe. Voeg hierna de tomatenstukjes, komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe.
4. Laat dit voor ongeveer 10 minuten sudderen. En voeg zout en peper naar smaak toe.
5. Maak vier kleine holletjes en breek de eieren daarin.
6. Bak de eieren gaar en strooi een beetje bieslook over de shakshuka.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
- Kcal: 692
- Koolhydraten: 68 g
- Eiwitten: 40 g
- Vetten: 32 g
-
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 173
- Koolhydraten: 17 g
- Eiwitten: 10 g
- Vetten: 8 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...