Shakshuka
Lunch
1 portie
173 kcal
25 min
In het Midden-Oosten is dit gerecht heel erg populair, meestal wordt dit gerecht ook met platbrood geserveerd. Je kunt zelf bepalen hoe spicy je het gerecht klaarmaakt. Begin jouw dag met een stevig ontbijt. Je kunt dit eiwitrijke gerecht ook na een (kracht)training goed gebruiken!
Ingrediƫnten
- 1/3 el paprikapoeder
- 10 g bieslook
- 4 eieren
- 2 hele tomaten
- 1 el kokosolie
- 1 tl komijn
- 1/8 tl cayenne
- 2 uien
- 3 paprika’s
- 20 g knoflook
- 220 g champignons
Zo maak je het
1. Snijd alle groente in kleine stukjes.
2. Fruit de knoflook en ui in een pan.
3.Voeg na 2 a 3 minuten de paprika’s en champignons toe. Voeg hierna de tomatenstukjes, komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe.
4. Laat dit voor ongeveer 10 minuten sudderen. En voeg zout en peper naar smaak toe.
5. Maak vier kleine holletjes en breek de eieren daarin.
6. Bak de eieren gaar en strooi een beetje bieslook over de shakshuka.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
- Kcal: 692
- Koolhydraten: 68 g
- Eiwitten: 40 g
- Vetten: 32 g
-
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 173
- Koolhydraten: 17 g
- Eiwitten: 10 g
- Vetten: 8 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? StelĀ jouw persoonlijke voedingsplanĀ samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...
Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta
Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min...
Meerzadenkrokantje met brie en honing
Lunch/Brunch 4 personen 326 kcal per persoon 30...