Spinazie pannenkoeken met geitenkaas
Hoofdgerecht
2 personen
755 kcal per persoon
20 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- 600 g (diepvries) spinazie
- 8 sprieten bieslook (fijngehakt)
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 400 g bloem
- 500 ml melk
- 4 eieren
- 4 el olijfolie
- 250 g cherry-/kerstomaatjes (in plakjes)
- 150 g zachte geitenkaas (verkruimeld)
- 6 el walnoten (gehakt)
-
Zo maak je het
1. Klop in een kom de spinazie, bieslook, sjalot, bloem, melk en eieren tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en peper.
2. Verhit steeds een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin dunne spinaziepannenkoeken van het beslag. Bestrooi de helft met plakjes tomaat, de geitenkaas en walnoten en vouw de pannenkoeken dubbel.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 3020
- Koolhydraten: 300 g
- Eiwitten: 132 g
- Vetten: 136 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 755
- Koolhydraten: 75 g
- Eiwitten: 33 g
- Vetten: 34 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs
Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min...
Oranje bloemkool nacho’s
Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal...
Maaltijdsalade met quinoa, kip, mango en geitenkaas
Diner 4 personen 161 kcal per persoon 20 min...