Spinazie pannenkoeken met geitenkaas
Hoofdgerecht
2 personen
755 kcal per persoon
20 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- 600 g (diepvries) spinazie
- 8 sprieten bieslook (fijngehakt)
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 400 g bloem
- 500 ml melk
- 4 eieren
- 4 el olijfolie
- 250 g cherry-/kerstomaatjes (in plakjes)
- 150 g zachte geitenkaas (verkruimeld)
- 6 el walnoten (gehakt)
-
Zo maak je het
1. Klop in een kom de spinazie, bieslook, sjalot, bloem, melk en eieren tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en peper.
2. Verhit steeds een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin dunne spinaziepannenkoeken van het beslag. Bestrooi de helft met plakjes tomaat, de geitenkaas en walnoten en vouw de pannenkoeken dubbel.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 3020
- Koolhydraten: 300 g
- Eiwitten: 132 g
- Vetten: 136 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 755
- Koolhydraten: 75 g
- Eiwitten: 33 g
- Vetten: 34 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...