Spinaziesalade met zoete aardappel

Avondeten

1 portie

321kcal

40 min bereidingstijd

 

 

Het is weer herfst! Dit is de lekkere herfstsalade die jij thuis op tafel kunt zetten, maar natuurlijk ook tijdens de rest van het jaar. Deze salade is zowel warm als koud heerlijk te eten. Hij smaakt wat anders dan anders, dit komt door de verschillende ingrediënten verwerkt in de salade. Ben je liefhebber van verrassende combinaties, dan is dit dé salade voor jou!

Ingrediënten

    • 400 gram zoete aardappel in blokjes
    • 200 gram verse spinazie
    • 1 avocado in blokjes
    • 25 gram gedroogde cranberry’s
    • 30 gram ongezouten cashewnoten of andere noten
    • olijfolie
    • zout en peper

Ingrediënten voor de dressing

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel citroensap of rode wijnazijn
    • 1 theelepel mosterd
    • 0,5 theelepel knoflookpoeder
    • snufje zout en peper
  •  

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.

2. Verdeel de blokjes zoete aardappel over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster 30 minuten in de oven. Zet de zoete aardappel hierna even weg zodat het wat kan afkoelen.

3. Roer de in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

4. Verdeel de spinazie over een kom of groot bord of schaal. Verdeel hierover 1/3 van de dressing. Verdeel vervolgens de blokjes zoete aardappel, blokjes avocado, cranberries, cashewnoten en verkruimelde geitenkaas over de salade. Verdeel hierover nog 1/3 van de dressing.

Voedingswaarde 4 porties

      • Kcal: 1284
      • Koolhydraten: 140 g
      • Eiwitten: 34 g
      • Vetten: 73 g

Voedingswaarde per portie

    • Kcal: 321
    • Koolhydraten: 35 g
    • Eiwitten: 8,5 g
    • Vetten: 18 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....