Spinaziesalade met zoete aardappel

Avondeten

1 portie

321kcal

40 min bereidingstijd

 

 

Het is weer herfst! Dit is de lekkere herfstsalade die jij thuis op tafel kunt zetten, maar natuurlijk ook tijdens de rest van het jaar. Deze salade is zowel warm als koud heerlijk te eten. Hij smaakt wat anders dan anders, dit komt door de verschillende ingrediënten verwerkt in de salade. Ben je liefhebber van verrassende combinaties, dan is dit dé salade voor jou!

Ingrediënten

    • 400 gram zoete aardappel in blokjes
    • 200 gram verse spinazie
    • 1 avocado in blokjes
    • 25 gram gedroogde cranberry’s
    • 30 gram ongezouten cashewnoten of andere noten
    • olijfolie
    • zout en peper

Ingrediënten voor de dressing

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel citroensap of rode wijnazijn
    • 1 theelepel mosterd
    • 0,5 theelepel knoflookpoeder
    • snufje zout en peper
  •  

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.

2. Verdeel de blokjes zoete aardappel over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster 30 minuten in de oven. Zet de zoete aardappel hierna even weg zodat het wat kan afkoelen.

3. Roer de in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

4. Verdeel de spinazie over een kom of groot bord of schaal. Verdeel hierover 1/3 van de dressing. Verdeel vervolgens de blokjes zoete aardappel, blokjes avocado, cranberries, cashewnoten en verkruimelde geitenkaas over de salade. Verdeel hierover nog 1/3 van de dressing.

Voedingswaarde 4 porties

      • Kcal: 1284
      • Koolhydraten: 140 g
      • Eiwitten: 34 g
      • Vetten: 73 g

Voedingswaarde per portie

    • Kcal: 321
    • Koolhydraten: 35 g
    • Eiwitten: 8,5 g
    • Vetten: 18 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Aardappelbroodjes

Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per portie 45 min. bereiden 18 min. oventijd 3 uur 30 min. wachten    De restjes worden de ster van een nieuwe maaltijd. Deze aardappelbroodjes zijn...

Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing

Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Peanuts, deze noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing! Ingrediënten 2 tenen knoflook 25 g verse gember 5...

Toast met cottagecheese, avocado en ei

Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Begin je dag gezond en origineel met deze combinatie van toast, cottagecheese, avocado en ei. Ingrediënten 1 rode ui 2 el...