Spinaziesalade met zoete aardappel

Avondeten

1 portie

321kcal

40 min bereidingstijd

 

 

Het is weer herfst! Dit is de lekkere herfstsalade die jij thuis op tafel kunt zetten, maar natuurlijk ook tijdens de rest van het jaar. Deze salade is zowel warm als koud heerlijk te eten. Hij smaakt wat anders dan anders, dit komt door de verschillende ingrediënten verwerkt in de salade. Ben je liefhebber van verrassende combinaties, dan is dit dé salade voor jou!

Ingrediënten

    • 400 gram zoete aardappel in blokjes
    • 200 gram verse spinazie
    • 1 avocado in blokjes
    • 25 gram gedroogde cranberry’s
    • 30 gram ongezouten cashewnoten of andere noten
    • olijfolie
    • zout en peper

Ingrediënten voor de dressing

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel citroensap of rode wijnazijn
    • 1 theelepel mosterd
    • 0,5 theelepel knoflookpoeder
    • snufje zout en peper
  •  

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.

2. Verdeel de blokjes zoete aardappel over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster 30 minuten in de oven. Zet de zoete aardappel hierna even weg zodat het wat kan afkoelen.

3. Roer de in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

4. Verdeel de spinazie over een kom of groot bord of schaal. Verdeel hierover 1/3 van de dressing. Verdeel vervolgens de blokjes zoete aardappel, blokjes avocado, cranberries, cashewnoten en verkruimelde geitenkaas over de salade. Verdeel hierover nog 1/3 van de dressing.

Voedingswaarde 4 porties

      • Kcal: 1284
      • Koolhydraten: 140 g
      • Eiwitten: 34 g
      • Vetten: 73 g

Voedingswaarde per portie

    • Kcal: 321
    • Koolhydraten: 35 g
    • Eiwitten: 8,5 g
    • Vetten: 18 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Pastinaaksoep met appel en gember

Diner 4 personen  260 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Van Hollandse grond komen de lekkerste knollen! Dat bewijst deze pastinaaksoep dubbel en dwars. Probeer eens een andere soep...

Worteltaart met vanille vulling

Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min bereidingstijd    Heerlijke worteltaart, wie vind dit nou niet lekker! De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag...

Spinazie pannenkoeken met geitenkaas

Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Een heerlijk recept voor spinazie pannenkoeken die kunnen als avondeten maar ook zeker als lunch! Wil je het recept...