Spinaziesoep met quesadilla’s

Voorgerecht

4 personen

480 kcal per persoon

30 minuten bereidingstijd

 

 

Een gezond voorgerecht voorbereiden? Deze spinaziesoep met een topping van eikruim is een toppertje! Maak het feest compleet met een heerlijke quesadilla. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

      • 2 middelgrote uien
      • 2 tenen knoflook
      • 4 stengels bleekselderij
      • 4 el milde olijfolie
      • 250 g iets kruimige aardappelen
      • 400 g diepvries spinazie
      • 600 ml heet water
      • 200 g zuivelspread naturel
      • 2 witte scharreleieren
      • 2 volkoren tortillawraps
      • 50 g geraspte 30+ kaas
      • 1 el koud water

Zo maak je het

1. Snipper de uien en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm dik en snijd het blad van de stengels grof. Houd apart voor garnering. Verhit de olie in een soeppan of braadpan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur.

2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg samen met de spinazie en het hete water toe, breng aan de kook en laat ca. 15 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, voeg ⅜ van de zuivelspread toe en pureer de soep met de staafmixer helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd warm op laag vuur.

3. Kook ondertussen de eieren hard en prak fijn. Besmeer de helft van de wraps met de ¼ van de zuivelspread en bestrooi met de kaas en peper. Dek af met de andere wrap. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de quesadilla 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

4. Meng de rest van de zuivelspread met het water. Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el zuivelspread en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl. Bestrooi met het eikruim en het blad van de bleekselderij. Snijd de quesadilla’s in 8 punten en serveer erbij.

        • Kcal: 1920
        • Koolhydraten: 132 g
        • Eiwitten: 72 g
        • Vetten: 116 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 480
        • Koolhydraten: 33 g
        • Eiwitten: 18 g
        • Vetten: 29 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....