Spinaziesoep met quesadilla’s
Voorgerecht
4 personen
480 kcal per persoon
30 minuten bereidingstijd
Een gezond voorgerecht voorbereiden? Deze spinaziesoep met een topping van eikruim is een toppertje! Maak het feest compleet met een heerlijke quesadilla. Dat wordt smullen!
Ingrediënten
-
-
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 4 stengels bleekselderij
- 4 el milde olijfolie
- 250 g iets kruimige aardappelen
- 400 g diepvries spinazie
- 600 ml heet water
- 200 g zuivelspread naturel
- 2 witte scharreleieren
- 2 volkoren tortillawraps
- 50 g geraspte 30+ kaas
- 1 el koud water
-
Zo maak je het
1. Snipper de uien en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm dik en snijd het blad van de stengels grof. Houd apart voor garnering. Verhit de olie in een soeppan of braadpan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur.
2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg samen met de spinazie en het hete water toe, breng aan de kook en laat ca. 15 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, voeg ⅜ van de zuivelspread toe en pureer de soep met de staafmixer helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd warm op laag vuur.
3. Kook ondertussen de eieren hard en prak fijn. Besmeer de helft van de wraps met de ¼ van de zuivelspread en bestrooi met de kaas en peper. Dek af met de andere wrap. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de quesadilla 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
4. Meng de rest van de zuivelspread met het water. Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el zuivelspread en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl. Bestrooi met het eikruim en het blad van de bleekselderij. Snijd de quesadilla’s in 8 punten en serveer erbij.
-
-
-
- Kcal: 1920
- Koolhydraten: 132 g
- Eiwitten: 72 g
- Vetten: 116 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 480
- Koolhydraten: 33 g
- Eiwitten: 18 g
- Vetten: 29 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...