Springrolls met garnalen

Tussendoortje

1 portie

135 kcal

35 min

Springrolls zijn vooral in Oost- en Zuidoost Azië populair. Vroeger werden springrolls vooral in de lente gegeten en met lentegroenten gevuld. Het leuke van dit gerecht is dat je met verschillende groentes kunt variëren.

Ingrediënten

  • 18 reuzengarnalen
  • 75 g mihoen
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g ongezouten pinda’s
  • 1 el archide olie
  • 100 ml hoisinsaus
  • 50 ml water
  • een halve krop romaine sla
  • een halve komkommer
  • 7,5 g verse munt
  • 7,5 g verse bieslook
  • 7,5 g verse koriander
  • 100 g peen julienne
  • 12 Koh Thai Rijst­vel­len voor springrolls

Zo maak je het

1. Zorg ervoor dat je een pan gebruikt waar een vergiet of zeefje in past. Breng een laag water aan de kook in een pan.
Plaats een zeefje of vergiet in de pan en doe de bevroren garnalen hierin. Doe de deksel op de pan en stoom de garnalen voor 8 minuten gaar. De garnalen zijn gaar als ze roze gekleurd zijn. Laat de garnalen afkoelen. Pel de garnalen hierna en halveer ze in de lengte.

2.Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Snijd de knoflook en hak de pinda’s ook fijn. Verhit een steelpan met olie en fruit de knoflook voor 1 minuut op een laag vuurtje. Voeg de hoisinsaus , pinda’s en het water toe. Roer dit tot een egale saus.

4. Snijd de romaine sla doormidden. Was en droog de bladeren en snijd deze in fijne reepjes.

5. Snijd de komkommer in een recht stuk van ongeveer 12 cm. Snijd hierna de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten.  Snijd de kwarten in 3 lange repen.

6. Zet de overige ingrediënten zoals de munt, koriander, bieslook, peen julienne, komkommer en de garnalen klaar. Zet hierna ook alvast een ondiepe schaal met warm water klaar.

7. Dompel een rijstvel in zijn geheel onder in het warme water en leg deze op een schone plank. Leg een paar bieslook sprieten een paar cm boven het midden van het rijstvel. Leg onder de bieslook 3 blaadjes munt, daaronder 3 gehalveerde garnalen en daarop een blaadje sla. Leg op het blaadje sla een plukje komkommer, een takje koriander en wat peen juliene. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag tot de helft. Houd hierna de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen.

Voedingswaarde 12 porties

  • Kcal: 1620
  • Koolhydraten: 192 g
  • Eiwitten: 96 g
  • Vetten: 48 g

Voedingswaarde per portie

  • Kcal: 135
  • Koolhydraten: 16 g
  • Eiwitten: 8 g
  • Vetten: 4 g
Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Lunch 1 portie 265 kcal 30 min bereidingstijd    Altijd zelf teriyaki willen maken? Met het recept van deze week maak je een heerlijke Oosterse versie van zalm met zelfgemaakte teriyaki.  Ingrediënten 4 zalmfilets(op huid) 75 ml soyasaus 75 ml water een...

Volkoren clubsandwich

Volkoren clubsandwich

Lunch 1 portie 435 kcal 15 min bereidingstijd     Voor deze week hebben we de ideale lunchtip. Een volkoren clubsandwich met kipfilet sla en ei. Smullen maar! Ingrediënten 2 scharreleieren 6 sneetjes volkorenbrood 65 gram verse groentespread (paprika-wortel)...

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Tussendoortje 1 portie 146 kcal 5 min bereidingstijd    Hummus is toch één van de meest lekkere spread voor op een broodje of cracker. Het klaarmaken van hummus is helemaal niet moeilijk! Binnen 5 minuten kan je met dit recept een heerlijke hummus...