Springrolls met garnalen
Tussendoortje
1 portie
135 kcal
35 min
Springrolls zijn vooral in Oost- en Zuidoost Azië populair. Vroeger werden springrolls vooral in de lente gegeten en met lentegroenten gevuld. Het leuke van dit gerecht is dat je met verschillende groentes kunt variëren.
Ingrediënten
- 18 reuzengarnalen
- 75 g mihoen
- 1 teentje knoflook
- 50 g ongezouten pinda’s
- 1 el archide olie
- 100 ml hoisinsaus
- 50 ml water
- een halve krop romaine sla
- een halve komkommer
- 7,5 g verse munt
- 7,5 g verse bieslook
- 7,5 g verse koriander
- 100 g peen julienne
- 12 Koh Thai Rijstvellen voor springrolls
Zo maak je het
1. Zorg ervoor dat je een pan gebruikt waar een vergiet of zeefje in past. Breng een laag water aan de kook in een pan.
Plaats een zeefje of vergiet in de pan en doe de bevroren garnalen hierin. Doe de deksel op de pan en stoom de garnalen voor 8 minuten gaar. De garnalen zijn gaar als ze roze gekleurd zijn. Laat de garnalen afkoelen. Pel de garnalen hierna en halveer ze in de lengte.
2.Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snijd de knoflook en hak de pinda’s ook fijn. Verhit een steelpan met olie en fruit de knoflook voor 1 minuut op een laag vuurtje. Voeg de hoisinsaus , pinda’s en het water toe. Roer dit tot een egale saus.
4. Snijd de romaine sla doormidden. Was en droog de bladeren en snijd deze in fijne reepjes.
5. Snijd de komkommer in een recht stuk van ongeveer 12 cm. Snijd hierna de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de kwarten in 3 lange repen.
6. Zet de overige ingrediënten zoals de munt, koriander, bieslook, peen julienne, komkommer en de garnalen klaar. Zet hierna ook alvast een ondiepe schaal met warm water klaar.
7. Dompel een rijstvel in zijn geheel onder in het warme water en leg deze op een schone plank. Leg een paar bieslook sprieten een paar cm boven het midden van het rijstvel. Leg onder de bieslook 3 blaadjes munt, daaronder 3 gehalveerde garnalen en daarop een blaadje sla. Leg op het blaadje sla een plukje komkommer, een takje koriander en wat peen juliene. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag tot de helft. Houd hierna de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen.
Voedingswaarde 12 porties
- Kcal: 1620
- Koolhydraten: 192 g
- Eiwitten: 96 g
- Vetten: 48 g
Voedingswaarde per portie
- Kcal: 135
- Koolhydraten: 16 g
- Eiwitten: 8 g
- Vetten: 4 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...