Spruitjes stamppot

Avondeten

3 personen

533 kcal per persoon

30 min bereidingstijd

 

 

Deze spruitjes stamppot past helemaal bij deze tijd van het jaar. Er zitten veel frisse ingrediënten in die deze stamppot een heerlijke aparte smaak geven. Eet je liever geen vlees? Dan kun je de spekjes makkelijk vervangen met vegetarische spekjes, net zo lekker!

Ingrediënten

    • 500 g spruitjes
    • 600 g kruimige aardappels
    • 1 scheut melk
    • 1 klont boter
    • 2 handjes walnoten
    • 2 appels
    • 100 gr (vega)spekjes
    • 1 snuf tijm
    • 1 snuf nootmuskaat
    • 100 gr geitenkaas

Zo maak je het

1. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar en de spruiten ca. 10 minuten (eventueel in dezelfde pan met water).

2. Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes.

3. Verhit een koekenpan en bak de reepjes spek licht krokant.

4. Voeg de stukjes appel en tijm toe en bak een paar minuten mee.

5. Giet de spruiten en aardappels af en doe terug in een pan. Stamp ze fijn met een stamper.

6. Voeg de melk en boter toe en een snuf nootmuskaat.

7. Schep het spek en appelmengsel samen met de geitenkaas door de spruitjesstamppot en breng de stamppot verder op smaak met peper en zout. Doe als laatste de walnoten erdoor.

8. Tip: Bewaar eventueel wat van de geitenkaas en walnoten om als laatste als topping er nog overheen te doen.

Voedingswaarde 3 porties

        • Kcal: 1600
        • Koolhydraten: 196 g
        • Eiwitten: 66 g
        • Vetten: 65 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 533
        • Koolhydraten: 65 g
        • Eiwitten: 22 g
        • Vetten: 21 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....