Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner

4 personen

375 kcal per persoon

30 min bereidingstijd

 

 

Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook erg voedzaam. Enjoy!

Ingrediënten

      • 1 kg iets kruimige aardappel
      • 2 middelgrote uien
      • 4 el milde olijfolie
      • 800 g Italiaanse roerbakgroente
      • 7.5 g verse basilicum

Zo maak je het

1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar

2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 8 min.

3. Snijd ondertussen de basilicum fijn. Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Schep de gebakken groenten en de helft van de basilicum erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4. Verdeel de stamppot over platte borden en bestrooi met de rest van de basilicum.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1500
        • Koolhydraten: 204 g
        • Eiwitten: 28 g
        • Vetten: 56 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 375
        • Koolhydraten: 51 g
        • Eiwitten: 7 g
        • Vetten: 14 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....

Maaltijdsalade met quinoa, kip, mango en geitenkaas

Diner 4 personen 161 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Met slechts vijf ingrediënten zet jij een heerlijke, frisse salade op tafel die ook nog eens erg voedzaam is! Ingrediënten...