Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner

4 personen

375 kcal per persoon

30 min bereidingstijd

 

 

Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook erg voedzaam. Enjoy!

Ingrediënten

      • 1 kg iets kruimige aardappel
      • 2 middelgrote uien
      • 4 el milde olijfolie
      • 800 g Italiaanse roerbakgroente
      • 7.5 g verse basilicum

Zo maak je het

1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar

2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 8 min.

3. Snijd ondertussen de basilicum fijn. Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Schep de gebakken groenten en de helft van de basilicum erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4. Verdeel de stamppot over platte borden en bestrooi met de rest van de basilicum.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1500
        • Koolhydraten: 204 g
        • Eiwitten: 28 g
        • Vetten: 56 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 375
        • Koolhydraten: 51 g
        • Eiwitten: 7 g
        • Vetten: 14 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Aardappelbroodjes

Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per portie 45 min. bereiden 18 min. oventijd 3 uur 30 min. wachten    De restjes worden de ster van een nieuwe maaltijd. Deze aardappelbroodjes zijn...

Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing

Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Peanuts, deze noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing! Ingrediënten 2 tenen knoflook 25 g verse gember 5...

Toast met cottagecheese, avocado en ei

Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Begin je dag gezond en origineel met deze combinatie van toast, cottagecheese, avocado en ei. Ingrediënten 1 rode ui 2 el...