Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten
4 personen
375 kcal per persoon
30 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- 1 kg iets kruimige aardappel
- 2 middelgrote uien
- 4 el milde olijfolie
- 800 g Italiaanse roerbakgroente
- 7.5 g verse basilicum
-
Zo maak je het
1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar
2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 8 min.
3. Snijd ondertussen de basilicum fijn. Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Schep de gebakken groenten en de helft van de basilicum erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4. Verdeel de stamppot over platte borden en bestrooi met de rest van de basilicum.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1500
- Koolhydraten: 204 g
- Eiwitten: 28 g
- Vetten: 56 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 375
- Koolhydraten: 51 g
- Eiwitten: 7 g
- Vetten: 14 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...