Stoofperen
Bijgerecht
4 personen
325 kcal per persoon
195 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
- 750 g stoofperen
- 180 g suiker
- 1 tl citroenrasp
- 1 kaneelstokje
- 5 kruidnagels/span>
- 200 ml rode wijn
Zo maak je het
1.Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan.
3.Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.
4.Lekker als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1300
- Koolhydraten: 276 g
- Eiwitten: 4 g
- Vetten: 0 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 325
- Koolhydraten:69 g
- Eiwitten: 1 g
- Vetten: 0 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...