Stoofperen
Bijgerecht
4 personen
325 kcal per persoon
195 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
- 750 g stoofperen
- 180 g suiker
- 1 tl citroenrasp
- 1 kaneelstokje
- 5 kruidnagels/span>
- 200 ml rode wijn
Zo maak je het
1.Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan.
3.Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.
4.Lekker als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1300
- Koolhydraten: 276 g
- Eiwitten: 4 g
- Vetten: 0 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 325
- Koolhydraten:69 g
- Eiwitten: 1 g
- Vetten: 0 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs
Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min...
Oranje bloemkool nacho’s
Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal...
Maaltijdsalade met quinoa, kip, mango en geitenkaas
Diner 4 personen 161 kcal per persoon 20 min...