Stoofperen
Bijgerecht
4 personen
325 kcal per persoon
195 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
- 750 g stoofperen
- 180 g suiker
- 1 tl citroenrasp
- 1 kaneelstokje
- 5 kruidnagels/span>
- 200 ml rode wijn
Zo maak je het
1.Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan.
3.Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.
4.Lekker als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1300
- Koolhydraten: 276 g
- Eiwitten: 4 g
- Vetten: 0 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 325
- Koolhydraten:69 g
- Eiwitten: 1 g
- Vetten: 0 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Worteltaart met vanille vulling
Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min...
Spinazie pannenkoeken met geitenkaas
Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20...
Wrap met krokante kip
Hoofdgerecht 4 personen 439 kcal per persoon 25...