Stoofperen

Bijgerecht

4 personen

325 kcal per persoon

195 min bereidingstijd

 

 

Wat hoort er nou beter bij dit weer dan stoofperen. Dit is heerlijk bij een stukje hertenbiefstuk met een heerlijke wijnsaus en een aardappel gratin. Waarom zou je naar het restaurant gaan als je deze stoofperen gewoon lekker thuis kunt maken voor bij de maaltijd!

Ingrediënten

    • 750 g stoofperen
    • 180 g suiker
    • 1 tl citroenrasp
    • 1 kaneelstokje
    • 5 kruidnagels/span>
    • 200 ml rode wijn

Zo maak je het

1.Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.

2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan.

3.Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.

4.Lekker als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1300
        • Koolhydraten: 276 g
        • Eiwitten: 4 g
        • Vetten: 0 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 325
        • Koolhydraten:69 g
        • Eiwitten: 1 g
        • Vetten: 0 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Pastinaaksoep met appel en gember

Diner 4 personen  260 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Van Hollandse grond komen de lekkerste knollen! Dat bewijst deze pastinaaksoep dubbel en dwars. Probeer eens een andere soep...

Worteltaart met vanille vulling

Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min bereidingstijd    Heerlijke worteltaart, wie vind dit nou niet lekker! De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag...

Spinazie pannenkoeken met geitenkaas

Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Een heerlijk recept voor spinazie pannenkoeken die kunnen als avondeten maar ook zeker als lunch! Wil je het recept...