Stoofpotje

Avondeten

4 personen

292 kcal per persoon

45 min bereidingstijd

 

 

De winterse dagen zijn begonnen en daar hoort ook een heerlijk stoofpotje bij. De stoofpot is gemaakt van rundvlees en groentes zoals winterpeen, tomaat en champignon. Eet smakelijk alvast!

Ingrediënten

    • 400 g sukadelappen
    • 400 g tomaten
    • 2 uien
    • 2 grote winterpenen
    • 400 g kastagnjechampignons
    • 1 kaneelstokje
    • 1 el Italiaanse kruiden
    • 0,5 el paprikapoeder
    • 1 bouillonblokje
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 el olie

Zo maak je het

Snijd de sukadelappen in blokjes en de uien in halve ringen.

2. Doe een eetlepel olie in een grote hapjespan (met deksel) en fruit hierin de ui even kort aan.

3. Als de ui glazig is, voeg je het rundvlees, de Italiaanse kruiden, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en het kaneelstokje toe. Bak het geheel voor een minuut of 5.

4. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Als het rundvlees aan de buitenkanten dicht is geschroeid voeg je de tomatenblokjes en de geperste knoflook toe. Roer alles weer even goed door.

5. Voeg daarna het bouillonblokje toe en breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het ongeveer 2 uur op heel laag vuur pruttelen met de deksel op de pan.

6. Snijd ondertussen de wortelen in stukjes en de champignons in plakjes. Voeg deze als het vlees 2 uur geprutteld heeft toe en roer het goed door.

7. Laat het nog 40 minuten met de deksel op de pan door pruttelen. Na 40 minuten laat je het nog ongeveer 20 minuten zonder deksel pruttelen zodat het stoofpotje wat minder nat wordt. Is het mengsel wel al naar je wens, houd dan wel de deksel op de pan.

8. Haal het kaneelstokje en de laurierbladeren uit het mengsel en serveer.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1168
        • Koolhydraten: 160 g
        • Eiwitten: 352 g
        • Vetten: 40 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 292
        • Koolhydraten: 676 g
        • Eiwitten: 676 g
        • Vetten: 10 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Pastinaaksoep met appel en gember

Diner 4 personen  260 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Van Hollandse grond komen de lekkerste knollen! Dat bewijst deze pastinaaksoep dubbel en dwars. Probeer eens een andere soep...

Worteltaart met vanille vulling

Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min bereidingstijd    Heerlijke worteltaart, wie vind dit nou niet lekker! De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag...

Spinazie pannenkoeken met geitenkaas

Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Een heerlijk recept voor spinazie pannenkoeken die kunnen als avondeten maar ook zeker als lunch! Wil je het recept...