Stoofpotje

Avondeten

4 personen

292 kcal per persoon

45 min bereidingstijd

 

 

De winterse dagen zijn begonnen en daar hoort ook een heerlijk stoofpotje bij. De stoofpot is gemaakt van rundvlees en groentes zoals winterpeen, tomaat en champignon. Eet smakelijk alvast!

Ingrediënten

    • 400 g sukadelappen
    • 400 g tomaten
    • 2 uien
    • 2 grote winterpenen
    • 400 g kastagnjechampignons
    • 1 kaneelstokje
    • 1 el Italiaanse kruiden
    • 0,5 el paprikapoeder
    • 1 bouillonblokje
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 el olie

Zo maak je het

Snijd de sukadelappen in blokjes en de uien in halve ringen.

2. Doe een eetlepel olie in een grote hapjespan (met deksel) en fruit hierin de ui even kort aan.

3. Als de ui glazig is, voeg je het rundvlees, de Italiaanse kruiden, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en het kaneelstokje toe. Bak het geheel voor een minuut of 5.

4. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Als het rundvlees aan de buitenkanten dicht is geschroeid voeg je de tomatenblokjes en de geperste knoflook toe. Roer alles weer even goed door.

5. Voeg daarna het bouillonblokje toe en breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het ongeveer 2 uur op heel laag vuur pruttelen met de deksel op de pan.

6. Snijd ondertussen de wortelen in stukjes en de champignons in plakjes. Voeg deze als het vlees 2 uur geprutteld heeft toe en roer het goed door.

7. Laat het nog 40 minuten met de deksel op de pan door pruttelen. Na 40 minuten laat je het nog ongeveer 20 minuten zonder deksel pruttelen zodat het stoofpotje wat minder nat wordt. Is het mengsel wel al naar je wens, houd dan wel de deksel op de pan.

8. Haal het kaneelstokje en de laurierbladeren uit het mengsel en serveer.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1168
        • Koolhydraten: 160 g
        • Eiwitten: 352 g
        • Vetten: 40 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 292
        • Koolhydraten: 676 g
        • Eiwitten: 676 g
        • Vetten: 10 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....