Toast met cottagecheese, avocado en ei
4 personen
200 kcal per persoon
15 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- 1 rode ui
- 2 el witte natuurazijn
- 4 witte scharreleieren
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 200 g cottage cheese
- ½ tl milde paprikapoeder
- 2 eetrijpe avocado’s
-
Zo maak je het
1. Snipper de ui en meng in een kom met de azijn. Kook de eieren (in 4 min. zacht of in 10 min. hard).
2. Snijd de avocado in reepjes en rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster. Laat de ui uitlekken en meng door de cottagecheese. Breng op smaak met peper.
3. Besmeer de sneetjes brood met de cottagecheese en verdeel de avocado en het ei erover. Bestrooi met de paprikapoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 800 kcal
- Koolhydraten: 64 g
- Eiwitten: 68 g
- Vetten: 28 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 200 kcal
- Koolhydraten: 16 g
- Eiwitten: 17 g
- Vetten: 7 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Vegan mueslibowl met banaan
Ontbijt 4 personen 305 kcal per persoon 10 min...