Vegan broccoliquiche

Avondeten

4 personen

585 kcal per persoon

50 min bereidingstijd

 

 

Heb je even iets meer tijd en zin in een gezonde quiche? Maak met het recept van deze week een broccoli quiche dat ook nog is voor de veganisten een geschikt recept is.

Ingrediënten

    • 500 g broccoli
    • 1 rol bladerdeeg (270 g)
    • 125 g tuinerwten
    • 200 ml plantaardige kookroom
    • 2 el bloem
    • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
    • 230 g Greek white

Zo maak je het

1 Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quiche vorm in. Snijd de roosjes van de broccoli en hierna in plakjes van 1 cm. Kook de broccoli voor 5 min.

2. Rol het deeg uit en verwijder het bakpapier. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de erwten en kruimel de Greek White.

3. Klop de kookroom met de Provençaalse kruiden en peper naar smaak glad.

4. Giet de broccoli af en verdeel deze samen met de Greek White over de deeg. Schenk de kookroom over het deeg.

5. Bak de quiche voor 30 min in de oven en laat deze 5 minuten rusten.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 2340
        • Koolhydraten: 160 g
        • Eiwitten: 352 g
        • Vetten: 144 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 585
        • Koolhydraten: 40 g
        • Eiwitten: 88 g
        • Vetten: 36 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Proteïne chocolade mugcake

Tussendoortje 1 persoon 268 kcal per persoon 10 min bereidingstijd    Bij het koude weer hoort ook een lekker warm tussendoortje. Het gerecht is zeker in fitnesswereld erg populair. Met...

Bruschetta toast met hüttenkäse

Avondeten 1 persoon 522 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Het is niet moeilijk om een lekkere en gezonde lunch klaar te maken. Maak met het recept van deze week een heerlijke...

Gezonde pepernoten

Tussendoortje Sharing is caring! 1440 kcal in totaal 40 min bereidingstijd   De Sint is weer in het in het land en daar horen ook lekkere pepernoten bij. Pepernoten zitten vol met suikers en...