Vegan macaroni
4 personen
430 kcal per persoon
45 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
- 5 trostomaten
- 2 middelgrote uien
- 2 rode paprika’s
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie mild
- 300 g volkorenmacaroni
- 200 g vegan rulstukjes
- 15 g verse basilicum
Zo maak je het
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten en snijd elke ui in kwarten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd elke helft in 4 parten.
2. Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven, ui, paprika en ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
3. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4. Neem de bakplaten uit de oven. Haal de tenen knoflook uit hun velletje. Doe samen met de geroosterde groente, incl. het vrijgekomen vocht, in een hoge beker een pureer met de staafmixer tot een gladde saus..
5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de saus toe en verwarm 2 min. mee. Roer ⅔ van de basilicumblaadjes en de macaroni erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van het basilicum.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1720
- Koolhydraten: 236 g
- Eiwitten: 88 g
- Vetten: 36 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 430
- Koolhydraten: 59 g
- Eiwitten: 22 g
- Vetten: 9 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...