Vegan macaroni

Avondeten

4 personen

430 kcal per persoon

45 min bereidingstijd

 

 

Ook zoveel zin in lekkere macaroni? Maak heerlijke vegan macaroni voor na de training of als avondeten. Het recept bevat alleen maar lekkere groentes die goed in jouw voedingsschema passen.

Ingrediënten

    • 5 trostomaten
    • 2 middelgrote uien
    • 2 rode paprika’s
    • 2 tenen knoflook
    • 2 el olijfolie mild
    • 300 g volkorenmacaroni
    • 200 g vegan rulstukjes
    • 15 g verse basilicum

Zo maak je het

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten en snijd elke ui in kwarten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd elke helft in 4 parten.

2. Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven, ui, paprika en ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.

3. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

4. Neem de bakplaten uit de oven. Haal de tenen knoflook uit hun velletje. Doe samen met de geroosterde groente, incl. het vrijgekomen vocht, in een hoge beker een pureer met de staafmixer tot een gladde saus..

5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de saus toe en verwarm 2 min. mee. Roer ⅔ van de basilicumblaadjes en de macaroni erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van het basilicum.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1720
        • Koolhydraten: 236 g
        • Eiwitten: 88 g
        • Vetten: 36 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 430
        • Koolhydraten: 59 g
        • Eiwitten: 22 g
        • Vetten: 9 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Currynoedels met biefstuk en aubergine

Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd    Op zoek naar een snel recept met noedels? Deze eiernoedels hoeven maar kort gekookt te worden. Jouw wokgerecht met biefstuk en aubergine...

Pompoencake met walnoten en zuidvruchten

Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd    Deze pompoencake bevat veel gezonde ingrediënten en groente en fruit, en het maken hiervan duurt maar 20 minuten!! Snijd de cake op in...

Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta

Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Op zoek naar een lekker recept voor een gezonde salade? Deze Quinoa-salade is heerlijk vullend en bevat lekker veel gegrilde...