Wafels van zoete aardappel

Tussendoortje

1 portie

152 kcal

40 min bereidingstijd

 

 

Een gezonde wafel op basis van zoete aardappel! Deze wafels bevatten geen suiker, bestaan voornamelijk uit natuurlijke producten en zijn te beleggen met een zoete óf hartige topping! De keuze is helemaal aan jou. Dit is een lekker tussendoortje, voor jou, of je familie en vrienden. Door verschillende toppings op tafel te zetten kun je iedereen zelf laten kiezen hoe hij/zij de wafels het liefst eet!

Ingrediënten

    • 300 gram zoete aardappel
    • 1 ei
    • 100ml sojamelk
    • 50 gram bloem
    • een halve tl bakpoeder
    • snufje zout

Wat heb je hier nog meer voor nodig?

    • Wafelijzer
    • Blender met hakmolen
    • Een lekkere topping naar keuze! Let op: deze zit niet meegerekend in de voedingswaarde berekening

Zo maak je het

1.Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Vul een pan met water en de zoete aardappelblokjes en kook in 15 minuten de zoete aardappel zacht.

2. Maak een puree van de zoete aardappel met behulp van een pureestamper of een foodprocessor.

3. Doe de puree in een mengkom en voeg hier aan toe: het ei, het bakpoeder, de sojamelk, de bloem en een snufje zout. Meng dit alles met een lepel tot een beslag.

4. Verwarm het wafelijzer en zet op middelhoge stand. Schep 2 volle eetlepels van het beslag in het wafelijzer en bak voor 8 tot 10 minuten. Houd de wafels zelf goed in de gaten, wellicht is jouw wafelijzer wat sneller of langzamer.

5. Snijd eventueel voor de garnering dadels in ringetjes en serveer de wafels met 1 el hüttenkäse en wat dadel strooisel.

Voedingswaarde 4 porties

      • Kcal: 608
      • Koolhydraten: 120 g
      • Eiwitten: 20 g
      • Vetten: 4 g

Voedingswaarde per portie

    • Kcal:152
    • Koolhydraten: 30 g
    • Eiwitten: 5 g
    • Vetten: 1 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....