Worteltaart met vanille vulling

Gebak

8 personen

855 kcal per persoon

70 min bereidingstijd

 

 

Heerlijke worteltaart, wie vind dit nou niet lekker! De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag toegevoegd. Zo blijven ze beter verdeeld en zakken ze niet naar de bodem. Voor variatie kun je de taart bestrijken met cintroenglazuur. Het recept hiervoor vindt je hieronder!

Ingrediƫnten

      • olie (om in te vetten)
      • circa 2 el bloem
      • 75 g rozijnen (geweld)/span>
      • 4 eieren
      • 350 g witte basterdsuiker
      • 200 ml milde olijfolie of 200 ml zonnebloemolie
      • 250 g zelfrijzend bakmeel of 250 g cakemeel
      • 1 tl kaneelpoeder
      • 200 g wortels (geraspt)
      • 100 g walnoten (grof gehakt)

Ingrediƫnten vulling

      • 250 g mascarpone
      • 50 g poedersuiker
      • 2 zakjes vanillesuiker

Zo maak je het

1. Stap 1: Vet de springvorm licht in en bestuif hem met bloem (of paneermeel). Verwarm de oven voor op 150°C. Haal de gewelde rozijnen door wat bloem.

2. Klop de eieren en suiker door de olie. Voeg meel en kaneel toe en klop tot een glad beslag.

3. Schep de wortel, rozijnen en de helft van de gehakte noten erdoor.

4. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.

5. Meng de ingrediƫnten voor de vulling. Snijd de taart ƩƩn keer horizontaal door. Verdeel de helft van de vulling over ƩƩn taarthelft. Leg de andere taarthelft er weer op.

6. Verdeel de rest van de vulling over de taart en strooi de rest van de noten erop.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 6840
        • Koolhydraten: 680 g
        • Eiwitten: 88 g
        • Vetten: 416 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 855
        • Koolhydraten: 85 g
        • Eiwitten: 11 g
        • Vetten: 52 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Currynoedels met biefstuk en aubergine

Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd    Op zoek naar een snel recept met noedels? Deze eiernoedels hoeven maar kort gekookt te worden. Jouw wokgerecht met biefstuk en aubergine...

Pompoencake met walnoten en zuidvruchten

Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd    Deze pompoencake bevat veel gezonde ingrediĆ«nten en groente en fruit, en het maken hiervan duurt maar 20 minuten!! Snijd de cake op in...

Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta

Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Op zoek naar een lekker recept voor een gezonde salade? Deze Quinoa-salade is heerlijk vullend en bevat lekker veel gegrilde...