Worteltaart met vanille vulling
Gebak
8 personen
855 kcal per persoon
70 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
-
- olie (om in te vetten)
- circa 2 el bloem
- 75 g rozijnen (geweld)/span>
- 4 eieren
- 350 g witte basterdsuiker
- 200 ml milde olijfolie of 200 ml zonnebloemolie
- 250 g zelfrijzend bakmeel of 250 g cakemeel
- 1 tl kaneelpoeder
- 200 g wortels (geraspt)
- 100 g walnoten (grof gehakt)
-
Ingrediƫnten vulling
-
-
- 250 g mascarpone
- 50 g poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
-
Zo maak je het
1. Stap 1: Vet de springvorm licht in en bestuif hem met bloem (of paneermeel). Verwarm de oven voor op 150°C. Haal de gewelde rozijnen door wat bloem.
2. Klop de eieren en suiker door de olie. Voeg meel en kaneel toe en klop tot een glad beslag.
3. Schep de wortel, rozijnen en de helft van de gehakte noten erdoor.
4. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
5. Meng de ingrediƫnten voor de vulling. Snijd de taart ƩƩn keer horizontaal door. Verdeel de helft van de vulling over ƩƩn taarthelft. Leg de andere taarthelft er weer op.
6. Verdeel de rest van de vulling over de taart en strooi de rest van de noten erop.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 6840
- Koolhydraten: 680 g
- Eiwitten: 88 g
- Vetten: 416 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 855
- Koolhydraten: 85 g
- Eiwitten: 11 g
- Vetten: 52 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...
Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta
Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min...
Meerzadenkrokantje met brie en honing
Lunch/Brunch 4 personen 326 kcal per persoon 30...