Worteltaart met vanille vulling
Gebak
8 personen
855 kcal per persoon
70 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- olie (om in te vetten)
- circa 2 el bloem
- 75 g rozijnen (geweld)/span>
- 4 eieren
- 350 g witte basterdsuiker
- 200 ml milde olijfolie of 200 ml zonnebloemolie
- 250 g zelfrijzend bakmeel of 250 g cakemeel
- 1 tl kaneelpoeder
- 200 g wortels (geraspt)
- 100 g walnoten (grof gehakt)
-
Ingrediënten vulling
-
-
- 250 g mascarpone
- 50 g poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
-
Zo maak je het
1. Stap 1: Vet de springvorm licht in en bestuif hem met bloem (of paneermeel). Verwarm de oven voor op 150°C. Haal de gewelde rozijnen door wat bloem.
2. Klop de eieren en suiker door de olie. Voeg meel en kaneel toe en klop tot een glad beslag.
3. Schep de wortel, rozijnen en de helft van de gehakte noten erdoor.
4. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
5. Meng de ingrediënten voor de vulling. Snijd de taart één keer horizontaal door. Verdeel de helft van de vulling over één taarthelft. Leg de andere taarthelft er weer op.
6. Verdeel de rest van de vulling over de taart en strooi de rest van de noten erop.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 6840
- Koolhydraten: 680 g
- Eiwitten: 88 g
- Vetten: 416 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 855
- Koolhydraten: 85 g
- Eiwitten: 11 g
- Vetten: 52 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...