Worteltaart met vanille vulling

Gebak

8 personen

855 kcal per persoon

70 min bereidingstijd

 

 

Heerlijke worteltaart, wie vind dit nou niet lekker! De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag toegevoegd. Zo blijven ze beter verdeeld en zakken ze niet naar de bodem. Voor variatie kun je de taart bestrijken met cintroenglazuur. Het recept hiervoor vindt je hieronder!

Ingrediënten

      • olie (om in te vetten)
      • circa 2 el bloem
      • 75 g rozijnen (geweld)/span>
      • 4 eieren
      • 350 g witte basterdsuiker
      • 200 ml milde olijfolie of 200 ml zonnebloemolie
      • 250 g zelfrijzend bakmeel of 250 g cakemeel
      • 1 tl kaneelpoeder
      • 200 g wortels (geraspt)
      • 100 g walnoten (grof gehakt)

Ingrediënten vulling

      • 250 g mascarpone
      • 50 g poedersuiker
      • 2 zakjes vanillesuiker

Zo maak je het

1. Stap 1: Vet de springvorm licht in en bestuif hem met bloem (of paneermeel). Verwarm de oven voor op 150°C. Haal de gewelde rozijnen door wat bloem.

2. Klop de eieren en suiker door de olie. Voeg meel en kaneel toe en klop tot een glad beslag.

3. Schep de wortel, rozijnen en de helft van de gehakte noten erdoor.

4. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.

5. Meng de ingrediënten voor de vulling. Snijd de taart één keer horizontaal door. Verdeel de helft van de vulling over één taarthelft. Leg de andere taarthelft er weer op.

6. Verdeel de rest van de vulling over de taart en strooi de rest van de noten erop.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 6840
        • Koolhydraten: 680 g
        • Eiwitten: 88 g
        • Vetten: 416 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 855
        • Koolhydraten: 85 g
        • Eiwitten: 11 g
        • Vetten: 52 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Aardappelbroodjes

Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per portie 45 min. bereiden 18 min. oventijd 3 uur 30 min. wachten    De restjes worden de ster van een nieuwe maaltijd. Deze aardappelbroodjes zijn...

Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing

Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Peanuts, deze noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing! Ingrediënten 2 tenen knoflook 25 g verse gember 5...

Toast met cottagecheese, avocado en ei

Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Begin je dag gezond en origineel met deze combinatie van toast, cottagecheese, avocado en ei. Ingrediënten 1 rode ui 2 el...