Zalm teriyaki

Lunch

1 portie

265 kcal

30 min bereidingstijd

 

 

Altijd zelf teriyaki willen maken? Met het recept van deze week maak je een heerlijke Oosterse versie van zalm met zelfgemaakte teriyaki. 

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets(op huid)
  • 75 ml soyasaus
  • 75 ml water
  • een halve citroen
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 3 el rijstazijn
  • 1 el chilivlokken
  • 1 el honing
  • een teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 tl sesamolie
  • 1 a 2 tl maizena

Zo maak je het

1. Doe de sojasaus, water, bruine basterdsuiker, rijstazijn, chilivlokken en honing in een steelpan

2. Pers de knoflook uit boven de saus en rasp ongeveer 1 cm verse gember boven de pan.

3. Voeg een beetje sesamolie toe (niet teveel want de smaak is vrij intens). Pers ook het sap van een halve citroen uit boven de pan.

4. Breng de Teriyaki saus zachtjes aan de kook. Laat dit zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost en de smaken goed gemengd zijn.

5.Maak een papje van 1 eetlepel water met 1 theelepel maizena en voeg dit toe aan de saus. Laat de saus nog 2 minuten pruttelen.

6.Verwarm wat olie in een koekenpan. Leg de zalmfilets op de huidkant in de pan wanneer de olie goed warm is. Bak de zalmfilets zo’n 2 minuten op niet al te hoog vuur. Draai daarna de zalmfilets om en bak deze weer 2 minuten op niet al te hoog vuur.

7.Draai de filets weer terug naar de huidkant en schenk de Teriyaki saus in de pan. Breng de saus zachtjes aan de kook. Bestrijk de zalmfilets met de saus en stoof de zalmfilets in zo’n 8 minuten gaar.

Voedingswaarde 4 porties

  • Kcal: 1024
  • Koolhydraten: 16 g
  • Eiwitten: 144 g
  • Vetten: 44 g

Voedingswaarde per portie

  • Kcal: 256
  • Koolhydraten: 4 g
  • Eiwitten: 36 g
  • Vetten: 11 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Pastinaaksoep met appel en gember

Diner 4 personen  260 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Van Hollandse grond komen de lekkerste knollen! Dat bewijst deze pastinaaksoep dubbel en dwars. Probeer eens een andere soep...

Worteltaart met vanille vulling

Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min bereidingstijd    Heerlijke worteltaart, wie vind dit nou niet lekker! De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag...

Spinazie pannenkoeken met geitenkaas

Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Een heerlijk recept voor spinazie pannenkoeken die kunnen als avondeten maar ook zeker als lunch! Wil je het recept...