Zalm uit de oven

Avondeten

1 portie

380 kcal

30 min

Vanuit PTI raden wij aan om minimaal 1 keer per week vis te eten. Hiermee krijg je voldoende vetten en mineralen binnen die je niet alleen uit vlees kunt halen. Je voeding is hierdoor ook meer in balans. Serveer met dit recept binnen 30 minuten een heerlijke zalm uit de oven.

Ingrediënten

  • 580 g verse zalm
  • 2 el olijfolie 
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 citroen

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Leg de zalm en rozemarijn op een bakplaat met bakpapier.

3. Leg de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten. De zalm is klaar als hij aan de binnenkant nog een beetje glazig is.

4. Serveer de zalm met een schijfje citroen.

Voedingswaarde totaal (4 porties)

  • Kcal: 1520
  • Natrium: 1280 g
  • Eiwitten: 108 g
  • Vetten: 120 g

Voedingswaarde 1 portie

  • Kcal: 380
  • Natrium: 320 g
  • Eiwitten: 27 g
  • Vetten: 30 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Gevulde tortellinisoep

Hoofdgerecht 4 personen 530 kcal per persoon 20 minuten bereidingstijd    Ultiem comfortfood? Dat is wat ons betreft een grote kom soep. Zoals deze goedgevulde maaltijdsoep met tortellini...

Courgettepannenkoekjes met frisse hüttenkäse

Ontbijt, Lunch, bijgerecht 4 personen 300 kcal per persoon 30 minuten bereidingstijd    Deze pannenkoekjes bevatten lekker veel groenten en zijn tijdens ieder moment van de dag te...

Currynoedels met biefstuk en aubergine

Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd    Op zoek naar een snel recept met noedels? Deze eiernoedels hoeven maar kort gekookt te worden. Jouw wokgerecht met biefstuk en aubergine...