Zalm uit de oven

Avondeten

1 portie

380 kcal

30 min

Vanuit PTI raden wij aan om minimaal 1 keer per week vis te eten. Hiermee krijg je voldoende vetten en mineralen binnen die je niet alleen uit vlees kunt halen. Je voeding is hierdoor ook meer in balans. Serveer met dit recept binnen 30 minuten een heerlijke zalm uit de oven.

Ingrediënten

  • 580 g verse zalm
  • 2 el olijfolie 
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 citroen

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Leg de zalm en rozemarijn op een bakplaat met bakpapier.

3. Leg de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten. De zalm is klaar als hij aan de binnenkant nog een beetje glazig is.

4. Serveer de zalm met een schijfje citroen.

Voedingswaarde totaal (4 porties)

  • Kcal: 1520
  • Natrium: 1280 g
  • Eiwitten: 108 g
  • Vetten: 120 g

Voedingswaarde 1 portie

  • Kcal: 380
  • Natrium: 320 g
  • Eiwitten: 27 g
  • Vetten: 30 g
Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Lunch 1 portie 265 kcal 30 min bereidingstijd    Altijd zelf teriyaki willen maken? Met het recept van deze week maak je een heerlijke Oosterse versie van zalm met zelfgemaakte teriyaki.  Ingrediënten 4 zalmfilets(op huid) 75 ml soyasaus 75 ml water een...

Volkoren clubsandwich

Volkoren clubsandwich

Lunch 1 portie 435 kcal 15 min bereidingstijd     Voor deze week hebben we de ideale lunchtip. Een volkoren clubsandwich met kipfilet sla en ei. Smullen maar! Ingrediënten 2 scharreleieren 6 sneetjes volkorenbrood 65 gram verse groentespread (paprika-wortel)...

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Tussendoortje 1 portie 146 kcal 5 min bereidingstijd    Hummus is toch één van de meest lekkere spread voor op een broodje of cracker. Het klaarmaken van hummus is helemaal niet moeilijk! Binnen 5 minuten kan je met dit recept een heerlijke hummus...