Zalm uit de oven

Avondeten

1 portie

380 kcal

30 min

Vanuit PTI raden wij aan om minimaal 1 keer per week vis te eten. Hiermee krijg je voldoende vetten en mineralen binnen die je niet alleen uit vlees kunt halen. Je voeding is hierdoor ook meer in balans. Serveer met dit recept binnen 30 minuten een heerlijke zalm uit de oven.

Ingrediënten

  • 580 g verse zalm
  • 2 el olijfolie 
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 citroen

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Leg de zalm en rozemarijn op een bakplaat met bakpapier.

3. Leg de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten. De zalm is klaar als hij aan de binnenkant nog een beetje glazig is.

4. Serveer de zalm met een schijfje citroen.

Voedingswaarde totaal (4 porties)

  • Kcal: 1520
  • Natrium: 1280 g
  • Eiwitten: 108 g
  • Vetten: 120 g

Voedingswaarde 1 portie

  • Kcal: 380
  • Natrium: 320 g
  • Eiwitten: 27 g
  • Vetten: 30 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Karamel en zeezout fudge

Tussendoortje 16 stukjes 95 kcal per stuk 30 min bereidingstijd    Het tussendoortje van deze week is de karamel zeezout fudge. Een tussendoortje dat ook nog eens laag aantal calorieën...

Stoofpotje

Avondeten 4 personen 292 kcal per persoon 45 min bereidingstijd     De winterse dagen zijn begonnen en daar hoort ook een heerlijk stoofpotje bij. De stoofpot is gemaakt van rundvlees en...

Vegan broccoliquiche

Avondeten 4 personen 585 kcal per persoon 50 min bereidingstijd     Heb je even iets meer tijd en zin in een gezonde quiche? Maak met het recept van deze week een broccoli quiche dat ook...