Zalm uit de oven
Avondeten
1 portie
380 kcal
30 min
Vanuit PTI raden wij aan om minimaal 1 keer per week vis te eten. Hiermee krijg je voldoende vetten en mineralen binnen die je niet alleen uit vlees kunt halen. Je voeding is hierdoor ook meer in balans. Serveer met dit recept binnen 30 minuten een heerlijke zalm uit de oven.
Ingrediënten
- 580 g verse zalm
- 2 el olijfolie
- 3 takjes rozemarijn
- 1 citroen
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Leg de zalm en rozemarijn op een bakplaat met bakpapier.
3. Leg de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten. De zalm is klaar als hij aan de binnenkant nog een beetje glazig is.
4. Serveer de zalm met een schijfje citroen.
Voedingswaarde totaal (4 porties)
- Kcal: 1520
- Natrium: 1280 g
- Eiwitten: 108 g
- Vetten: 120 g
Voedingswaarde 1 portie
- Kcal: 380
- Natrium: 320 g
- Eiwitten: 27 g
- Vetten: 30 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...
Vegan mueslibowl met banaan
Ontbijt 4 personen 305 kcal per persoon 10 min...