Zelfgemaakte pesto

Tussendoortje

1 potje

518 kcal

15 min bereidingstijd

 

 

Koop jij ook altijd pesto in de supermarkt? Laat de pesto uit de supermarkt staan en maak nu zelf binnen 15 minuten heerlijke pesto .

Ingrediënten

  • 20 gram verse basilicum
  • 30 gram pijnboompitten
  • 150 gram champignons
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • halve tl zout
  • halve tl peper

Zo maak je het

1. Rooster de pijnboompitten in een pan lichtbruin .

2. Was hierna de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze in kleine stukjes.

3. Maal de basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine.

4. Voeg de olijfolie toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.

5. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Voedingswaarde 1 potje

  • Kcal: 518
  • Koolhydraten: 4 g
  • Eiwitten: 15 g
  • Vetten: 49 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Pastinaaksoep met appel en gember

Diner 4 personen  260 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Van Hollandse grond komen de lekkerste knollen! Dat bewijst deze pastinaaksoep dubbel en dwars. Probeer eens een andere soep...

Worteltaart met vanille vulling

Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min bereidingstijd    Heerlijke worteltaart, wie vind dit nou niet lekker! De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag...

Spinazie pannenkoeken met geitenkaas

Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Een heerlijk recept voor spinazie pannenkoeken die kunnen als avondeten maar ook zeker als lunch! Wil je het recept...