Zelfgemaakte pesto
Tussendoortje
1 potje
518 kcal
15 min bereidingstijd
Koop jij ook altijd pesto in de supermarkt? Laat de pesto uit de supermarkt staan en maak nu zelf binnen 15 minuten heerlijke pesto .
Ingrediƫnten
- 20 gram verse basilicum
- 30 gram pijnboompitten
- 150 gram champignons
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- halve tl zout
- halve tl peper
Zo maak je het
1. Rooster de pijnboompitten in een pan lichtbruin .
2. Was hierna de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze in kleine stukjes.
3. Maal de basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine.
4. Voeg de olijfolie toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.
5. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Voedingswaarde 1 potje
- Kcal: 518
- Koolhydraten: 4 g
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 49 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Worteltaart met vanille vulling
Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min...
Spinazie pannenkoeken met geitenkaas
Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20...
Wrap met krokante kip
Hoofdgerecht 4 personen 439 kcal per persoon 25...