Zelfgemaakte pesto

Tussendoortje

1 potje

518 kcal

15 min bereidingstijd

 

 

Koop jij ook altijd pesto in de supermarkt? Laat de pesto uit de supermarkt staan en maak nu zelf binnen 15 minuten heerlijke pesto .

Ingrediënten

  • 20 gram verse basilicum
  • 30 gram pijnboompitten
  • 150 gram champignons
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • halve tl zout
  • halve tl peper

Zo maak je het

1. Rooster de pijnboompitten in een pan lichtbruin .

2. Was hierna de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze in kleine stukjes.

3. Maal de basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine.

4. Voeg de olijfolie toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.

5. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Voedingswaarde 1 potje

  • Kcal: 518
  • Koolhydraten: 4 g
  • Eiwitten: 15 g
  • Vetten: 49 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Appelmoes-ontbijtcake met havermout

Ontbijt 4 porties 195 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    De geur van warme cake met appel in de oven… met een klein beetje fantasie ruik je het al. Ben je een liefhebben van cake,...

Oosterse couscous salade

Avondeten 4 porties 714 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Deze oosterse couscous kan je zelf helemaal afstemmen naar smaak door je eigen groenten en eiwitbron te kiezen! Eet je dit...

Crumble van nectarine met kersen

Nagerecht 1 portie 573 kcal 75 min bereidingstijd    Tijd voor een lekker toetje! Hierin wordt lekker, fris fruit verwerkt! Dit is hét toetje om mee af te sluiten tijdens een leuk en...