Zelfgemaakte pesto
Tussendoortje
1 potje
518 kcal
15 min bereidingstijd
Koop jij ook altijd pesto in de supermarkt? Laat de pesto uit de supermarkt staan en maak nu zelf binnen 15 minuten heerlijke pesto .
Ingrediënten
- 20 gram verse basilicum
- 30 gram pijnboompitten
- 150 gram champignons
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- halve tl zout
- halve tl peper
Zo maak je het
1. Rooster de pijnboompitten in een pan lichtbruin .
2. Was hierna de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze in kleine stukjes.
3. Maal de basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine.
4. Voeg de olijfolie toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.
5. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Voedingswaarde 1 potje
- Kcal: 518
- Koolhydraten: 4 g
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 49 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs
Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min...
Oranje bloemkool nacho’s
Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal...
Maaltijdsalade met quinoa, kip, mango en geitenkaas
Diner 4 personen 161 kcal per persoon 20 min...