Zoetzure roerbak met garnalen en ananas
Hoofdgerecht
4 personen
495 kcal per persoon
30 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- 300 g zilvervliesrijst
- 100 g ananasstukjes
- 1 verse gember
- 1 limoen
- 3 el zonnebloemolie
- 400 g garnalen
- 2 teentjes knoflook
- evt. 1 rode peper
- 2 rode paprika’s
- 125 g taugé
- 4 lente-/bosuitjes
-
Zo maak je het
1. Kook de rijst. Pureer de ananas met 200 ml van het sap uit het blik met de staafmixer tot een fijne puree. Voeg de gember, limoenrasp en -sap toe.
2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de garnalen met de knoflook circa 2 minuten. Voeg de ananaspuree, eventueel rode peper, de paprika en de helft van de taugé toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
3.Verdeel de rijst over kommen, schep de garnalen erop en garneer met de rest van de taugé en bosui.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1980
- Koolhydraten:268g
- Eiwitten: 112 g
- Vetten: 48 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 495
- Koolhydraten: 67 g
- Eiwitten:28 g
- Vetten: 12 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...