Zoetzure roerbak met garnalen en ananas
Hoofdgerecht
4 personen
495 kcal per persoon
30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
-
- 300 g zilvervliesrijst
- 100 g ananasstukjes
- 1 verse gember
- 1 limoen
- 3 el zonnebloemolie
- 400 g garnalen
- 2 teentjes knoflook
- evt. 1 rode peper
- 2 rode paprika’s
- 125 g taugƩ
- 4 lente-/bosuitjes
-
Zo maak je het
1. Kook de rijst. Pureer de ananas met 200 ml van het sap uit het blik met de staafmixer tot een fijne puree. Voeg de gember, limoenrasp en -sap toe.
2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de garnalen met de knoflook circa 2 minuten. Voeg de ananaspuree, eventueel rode peper, de paprika en de helft van de taugƩ toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
3.Verdeel de rijst over kommen, schep de garnalen erop en garneer met de rest van de taugƩ en bosui.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1980
- Koolhydraten:268g
- Eiwitten: 112 g
- Vetten: 48 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 495
- Koolhydraten: 67 g
- Eiwitten:28 g
- Vetten: 12 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...
Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta
Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min...
Meerzadenkrokantje met brie en honing
Lunch/Brunch 4 personen 326 kcal per persoon 30...