Zoetzure roerbak met garnalen en ananas

Hoofdgerecht

4 personen

495 kcal per persoon

30 min bereidingstijd

 

 

Deze heerlijke zoetzure salade is een heerlijke mix tussen fris en zuur door de ananas en limoen die erin verwerkt zit. Een goede bereidingstip voor dit recept is de gember door een scheutje gembersiroop vervangen!

Ingrediënten

      • 300 g zilvervliesrijst
      • 100 g ananasstukjes
      • 1 verse gember
      • 1 limoen
      • 3 el zonnebloemolie
      • 400 g garnalen
      • 2 teentjes knoflook
      • evt. 1 rode peper
      • 2 rode paprika’s
      • 125 g taugé
      • 4 lente-/bosuitjes

Zo maak je het

1. Kook de rijst. Pureer de ananas met 200 ml van het sap uit het blik met de staafmixer tot een fijne puree. Voeg de gember, limoenrasp en -sap toe.

2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de garnalen met de knoflook circa 2 minuten. Voeg de ananaspuree, eventueel rode peper, de paprika en de helft van de taugé toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

3.Verdeel de rijst over kommen, schep de garnalen erop en garneer met de rest van de taugé en bosui.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1980
        • Koolhydraten:268g
        • Eiwitten: 112 g
        • Vetten: 48 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 495
        • Koolhydraten: 67 g
        • Eiwitten:28 g
        • Vetten: 12 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Healthy Cheesecake met bramen uit eigen keuken!

Perfect voor de Healthfreaks, weight-loss peeps, fitdutchies en mensen die gewoon ontzettend veel zin hebben in een ontzettend lekkere Cheesecake. Super easy en in 4 stappen klaar om aan te vallen!...

Aardappelbroodjes

Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per portie 45 min. bereiden 18 min. oventijd 3 uur 30 min. wachten    De restjes worden de ster van een nieuwe maaltijd. Deze aardappelbroodjes zijn...

Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing

Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Peanuts, deze noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing! Ingrediënten 2 tenen knoflook 25 g verse gember 5...