HET SUCCES VERHAAL VAN BART

Lees hoe Bart nu energieker, ondernemender en een betere nachtrust heeft.

👩🏽 Lauret

🔢 70 jaar

🏋🏼 PTI Group training

🥗 Persoonlijk voedingsschema

💊 Vitamine en supplementen

📆 3x per week

🔥 4 jaar +

✅ Gezond en fit oud worden

⚖️ Gewicht -17 kg

 

Hoe Lauret op 70-jarige leeftijd haar fitheid en vitaliteit omarmde: een inspirerend verhaal van doorzettingsvermogen

Lauret’s reis naar PTI begon door de aanbeveling van haar zusje, die al een trouwe sporter was bij de club. Met haar doel om fit en actief te blijven, nam Lauret de stap om deel te nemen aan het PTI-programma, zelfs op haar leeftijd. Aanvankelijk twijfelde ze of ze het zou kunnen volhouden, maar na haar eerste proefles was ze overtuigd en begon ze met enthousiasme aan haar fitnessroutine, die ze nu 3 tot 4 keer per week volgt.

De resultaten van Lauret’s inzet zijn opmerkelijk. Onlangs slaagde ze met vlag en wimpel voor haar APK-keuring en verbazingwekkend genoeg kan ze meer dan zes minuten planken, een duidelijke indicator van haar indrukwekkende fitheid en kracht. Maar het gaat niet alleen om fysieke prestaties; het sporten bij PTI heeft Lauret ook geholpen om bewuster met haar voeding om te gaan.

Vroeger had Lauret een zittend beroep en kampte ze met overgewicht. Echter, dankzij haar toewijding aan sporten bij PTI, gecombineerd met een persoonlijk voedingsplan en het gebruik van voedingssupplementen zoals de vanille proteïne van PTI voor spieropbouw en herstel, is ze maar liefst 17 kilo afgevallen. Deze transformatie heeft niet alleen haar fysieke gezondheid verbeterd, maar heeft ook haar dagelijkse leven verrijkt met meer energie en vitaliteit.

Het is niet alleen de effectiviteit van de trainingen die Lauret aanspreekt, maar ook de warme en ondersteunende sfeer onder de sporters en trainers bij PTI. Ze moedigt iedereen aan die twijfelt om gewoon een proefles te plannen en deel te nemen aan de PTI-gemeenschap. Haar verhaal is een inspiratie voor iedereen die gelooft dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn om een gezonde en actieve levensstijl na te streven.

👨🏼 Bart

🔢 32 jaar

🏋🏼 Personal training

📆 2 x per week

🔥 180 dagen +

✅ Afvallen

 

⚖️ Gewicht -4,2 kg

📏 Navelomtrek -13,5 cm

➿ BMI -1,2

Tijd voor bewustwording, goede keuzes maken en duurzame progressie

Voor mij is sport iets dat altijd om me heen moet hangen. Van een bijbaantje in de sportwinkel naar de studie Sport, economie en communicatie. De afwisseling in verschillende sporten is wat het voor mij leuk maakt; periodes hardlopen, wielrennen en mijn tijd in de sportschool wisselen elkaar eens in de zoveel tijd af. Daarnaast ben ik eigenlijk altijd actief als het goed over veld- en zaalvoetbal, tennis en padel. Een echte sportfanatiekeling dus😉.

Inmiddels is het een cliché waar we bijna allemaal aan mogen geloven: de miljoenen extra corona kilo’s waar de Nederlandse bevolking mee kampt, is ook mij niet ontgaan. Een week in Lanzarote was voor mij de druppel: tijd voor actie! Ja, ik geloof ook dat het me zou lukken om zelf die kilo’s kwijt te raken wanneer ik iets strikter op mijn dieet zou letten en weer actief zou gaan sporten, maar waar ik echt naar zocht was een duurzame levensstijl waarbij ik het biertje in de kantine of kroeg niet hoef te laten staan en nog steeds gelukkig ben over mijn figuur.

En dat is precies wat ik vond bij PTI. Een stukje bewustwording van keuzes die je maakt, een theoretisch kader en een fanatieke club met veelal dezelfde doelen.

Na een half jaar personal training te hebben gevolgd waarbij ik 2x per week naar PTI ging heeft ertoe geleid dat ik in totaal 4,2 kilo ben afgevallen met een voedingsschema op maat. Maar eerlijk gezegd is PTI voor mij vooral een succesverhaal omdat ik veel bewuster ben geworden met voeding en begonnen ben met de inname van extra supplementen en vitaminen.

En tot slot hebben de coaches mij enorm geholpen met het verbeteren van mijn technieken.

Goede nachtrust, energieker en meer ondernemend

Ik tik met mijn succesverhaal nog een cliché aan: ‘fitter worden geeft op alle vlakken meer voldoening’. Want ik heb betere nachten, ik ben energieker op het werk en ik ben meer ondernemend.

Toen ik aan dit traject begon hoopte ik dat het een life changer zou worden. En dat werd het! Ik ben me er volledig van bewust dat personal training een flinke investering is en dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Maar wanneer je de kans hebt en niet alleen naar de korte termijn kijkt, is het de investering dubbel en dwars waard.

Bart had als doelstelling afvallen. Daarnaast wilde hij een gezondere levensstijl voor de lange termijn met meer structuur. Alsof die doelstelling nog niet genoeg was deed Bart er een stapje bovenop om tijdens de lessen zijn techniek naar een nieuw niveau te brengen. Samen met coach Ivy gingen we als volgt te werk:

De fysieke trainingen bestonden uit kracht- en conditieoefeningen. Dit deden we om hem allround fit te maken. Tijdens de warming up namen we de tijd om de voeding en motivatie te bespreken, daarna ging Bart vol gas met zijn training. Motivatie tijdens de training hoefden we niet voor te zorgen; Bart gaat ervoor, altijd! De techniek van de deadlift heeft Bart aanzienlijk verbeterd. Om je alvast een preview te geven op de resultaten, hij pluste maar liefst 36 kilo op zijn 1RM met uiteraard de juiste vorm.

Naast de trainingen ging Bart aan de slag met zijn voeding. We hebben voor Bart een persoonlijk voedingsschema samengesteld die hij tot op de puntjes heeft gevolgd. Het voedingsschema op maat was voor hem een makkelijke manier om meer structuur te krijgen in zijn voedingspatroon. Als coach vond ik het leerzaam soms de uitdaging te krijgen om Bart te blijven moetiveren als hij aangaf dat het even wat minder goed vol te houden was.

Buiten de energie die ik iedere training terug zag, heeft Robin enorme progressie geboekt bij de oefeningen. Dan moet je denken aan een goede uitvoering (techniek) en haar kracht en doorzettingsvermogen.

In zijn traject ging hij op vakantie, dat zorgde ervoor dat we moesten afwijken van het plan. Aan de voorkant bespraken we de mogelijke impact en toen hij terug kwam van vakantie pakte we de draad weer op. Overigens viel het reuze mee, zo zie je maar dat bewustwording al een eerste goede stap is.
Ik geniet van de trainingen met Bart, hij brengt een goede energie en is altijd positief tijdens de trainingen.

Mirte

Coach

WORDT DE BESTE VERSIE VAN JEZELF

Maak het jezelf makkelijk en beoordeel of PTI bij je past door middel van een gratis proefles! Maar ben gewaarschuwd, je verlaat de les met een nieuwe passie.

Banner PTI group training