👩🏼‍🦱 Janneke Videlaar

🔢 42 jaar

🏋🏼 Personal training

📆 1 x per week

🔥 90 dagen

✅ Afvallen & Fitter worden

 

⚖️ Gewicht -4 kg

📏 Navelomtrek -5 cm

%   Vetpercentage -7,5

➿ BMI -1,9

 

Vanaf jongs af aan sportief en altijd in beweging. Allerlei sporten beoefend, waaronder tennis, basketbal, volleybal, met een sterke voorkeur voor hardlopen. Pas op 26 jarige leeftijd begonnen met lopen en bleek al snel loopverslaafd. In de periode van 2008-2014 was ik dermate fanatiek dat ik vrijwel dagelijks de loopschoenen aantrok en wekelijks, regionaal op aardig niveau een wedstrijdje meeliep. Hardlopen werkt voor mij ontspannend en geeft me een voldaan en fit gevoel.

Na twee zwangerschappen in 14 maanden had mijn lichaam de tijd nodig om te herstellen

Mijn sportleven is drastisch veranderd vanaf het moment dat ik moeder werd. Twee zwangerschappen zeer kort na elkaar (14 maanden) zorgden ervoor dat mijn lichaam lang de tijd nodig had om te herstellen. Hoewel mijn hoofd altijd op “sport-mind” aanstaat, voelde dat voor mijn lijf heel anders. De ene na de andere blessure volgde zich op. Al het geploeter werd een “gevecht” en een continue interne strijd met mezelf. Een eindeloze zoektocht naar een “nieuw” sportleven, waarbij ik zeer lange tijd heb gebalanceerd op het dunne lijntje van overbelasting en overspanning.

Het zoeken naar de nieuwe sportbalans waar ik blij van word, in combinatie met een druk gezinsleven en verantwoordelijke baan als GZ Psycholoog bleek steeds lastiger. Iedere week het goede voornemen er iets moois van te maken, eindigde tóch weer in een faalervaring. Mijn lijf kon de grote stappen die mijn hoofd probeerde aan te jagen, niet aan. Moe, moe en nog eens moe… In mijn eentje, rustig, stap voor stap opbouwen, lukte me niet meer. Ik had erg veel behoefte aan sturing, een positieve stimulans om uiteindelijk ook weer eens een (kleine) succeservaring op kunnen doen.

Afgelopen zomer besloot ik dat het genoeg was. De knop moest om. Ik had hulp nodig! Ik gunde mezelf die hulp en ging op zoek.

Meteen een goede match

Vanaf dag 1 dat ik bij PTI binnenstapte, klopte de match. Een warm, welkom gevoel met persoonlijke benadering. Personal training met Michelle bracht luchtigheid, humor, een positieve mindset en de sturing waar ik zo lang naar op zoek was geweest.

Eindelijk heb ik een structuur en een fijn sportritme gevonden, waar ik me ook op lange termijn goed aan kan houden.

Niet alleen voor de krachttraining, maar ook voor het hardlopen maakte Michelle een rustig plan van opbouw. Grootste uitdaging was me aan het plan te houden en niet meer te doen dan Michelle me voorgeschreven had. Lastig was dat! Maar oh, zo fijn bleek later. Ik heb hierdoor geleerd beter te luisteren naar- én liever te zijn voor mijn lijf. Eindelijk kreeg ik het gevoel in conditie weer aan het opbouwen te zijn.

Met krachttraining had ik nauwelijks ervaring. Indrukwekkend al die grote gewichten. Voelde me bij aanvang echt een slap kippetje. Beetje bij beetje werd ik sterker. Maar ook daarin bleek doseren belangrijk. Gedurende het traject, raakte ik kort geblesseerd aan aanhechting hamstring/bil. Daar waar ik eerder echt bij de pakken neer zou gaan zitten, hield ik nu vol en met hulp van Michelle kreeg ik meer vertrouwen in mijn lijf. O.a dagelijks stretchen was nieuw voor me en hielp me mijn oude pijntjes aan pezen en spieren al snel te verminderen.

Naast het trainen ging ik aan de slag met een persoonlijk voedingsplan. Ik dacht op gebied van voeding al de nodige kennis te hebben opgedaan, echter heb door dit plan behoorlijk wat zaken aangepast. Dikke winst vind ik de eiwitrijke recepten/gerechten en dagelijkse voedzame fruit smoothies. Zelfs in het weekend geniet ik hiervan en eet ik over het algemeen veel minder koolhydraatrijke maaltijden. De avondmaaltijden bleken lastiger te combineren met het (drukke) gezinsleven en mijn kieskeurige kids. Wel koos ik structureel voor een gezonde avondmaaltijd.

De aanpassing in voeding, in combinatie met de supplementen gaven mij meer gevoel van balans, fitheid en een betere nachtrust! Gaandeweg het traject voelde ik mij veel fitter worden en viel ik in gewicht beetje, bij beetje steeds meer af.

Tijdens het traject kwamen er zowel op gebied van werk als privé de nodige uitdagingen met stress en verdriet voorbij. Daar waar ik eerder troost zocht in voeding en een drankje, lukte het me nu om sterk te blijven. Quote van Michelle: “Daar waar je eerder mogelijk in gewicht zou zijn aangekomen, bleef je nu stabiel”. Dat hielp mij zo het vertrouwen vast te houden en niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Ik voel me weer goed en heb een fijn sportritme

Inmiddels heb ik een fijn sportritme, ben ik 4,5 kg lichter, heb meer spierkracht, een fitter gevoel en meer motivatie om deze leefstijl de komende tijd door te trekken en vol te houden.

Ik ben inmiddels gestart met 2 keer per week trainen in de kleine groep. Ook dat voelt goed. Ik trek de positieve flow door en merk dat ik me een stuk fitter en fijner in mijn lijf voel! Dit is me zo veel waard en wat mij betreft een hele dikke winst!!

– Janneke Videlaar

Janneke wilde graag binnen 90 dagen een paar kilo afvallen, haar conditie verbeteren zonder zichzelf structureel te overvragen of overbelasten. Ze wilde graag een ritme van 3x per week sporten, afgestemd op haar gezinsleven en werk.

In ons kennismakingsgesprek hebben we dan ook meteen doelstellingen op gedrag gemaakt zodat ze wat structuur kreeg in haar weekplanning. Janneke kwam 1x per week sporten bij PTI en 2x per week hardlopen met behulp van een opbouwend hardloopschema, zodat ze zichzelf niet zou overvragen. Om wat kilo’s kwijt te raken is Janneke begonnen met het voedingsschema inclusief supplementen en proteine. Dit ging meestal goed, maar zoals we allemaal weten ‘life happens’ en soms moeten er aanpassingen gemaakt worden. Door regelmatig contact via Whatsapp kon Janneke al haar vragen kwijt, en ook als ze motivatie nodig had dan was ik als coach maar een appje ver weg. Hierdoor heeft ze het voor elkaar gekregen om een aantal kilo kwijt te raken, en een paar centimeter buikomvang te verliezen. Ze voelt zich fitter en heeft weer zin om te sporten met een vast ritme. Vanaf nu kom je Janneke tegen bij de Small group training, want nu is het een kwestie van volhouden!

We moesten het plan een beetje bijsturen omdat ze wat last kreeg van blessures van het hardlopen. Ook waren de thuis omstandigheden niet even makkelijk en komt Janneke net uit een burn-out, daarnaast heeft ze twee weken geleden haar schoonmoeder moeten begraven. Ze was hierdoor minder belastbaar, we hebben het er over gehad tijdens de PT uren en wat meer op flexibiliteit gefocust, en op kracht in hoeverre dat dat ging. Elk kleine vooruitgang was dus een grote overwinning. Dit heb ik in het begin als lastig ervaren maar door iedere training in te checken hoe het ging en evt ter plekke de training aan te passen ging dit goed. 

Michelle

Coach

De resultaten op een rij

De motivatie van Janneke om alles uit zijn personal training traject te halen is terug te zien in haar resultaten!

Janneke is aanzienlijk sterker geworden, maar zit bovenal veel beter in haar lijf.

Ben jij net als Janneke ook klaar voor duurzame levensstijl en wil jij je weer fit voelen na zwangerschap? Boek dan meteen een gratis kennismaking.

test
test

WORDT DE BESTE VERSIE VAN JEZELF

Boek je gratis kennismaking met ons team en we maken een op maat en resultaatgericht programma rond jouw doelen

ONTDEK MEER

ALINE NDAGIJIMANA

28 jaar, 2x per week small group training

LEES MEER

JOOST VAN DER WERF

44 jaar, 2x per week personal training

LEES MEER

KIM DE WITTE - VAN DEN HOVEN

34 jaar, 2x per week small group training

LEES MEER

JOOST VAN BIJNEN

38 jaar, 2x per week small group training

LEES MEER